Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Ο Δήμος Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. 

Σήμερα είναι η ημέρα που τιμούμε όλες τις γυναίκες, που αγωνίζονται καθημερινά για τα αυτονόητα δικαιώματα της ισότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Τη γυναίκα των πολλαπλών ρόλων, που δίνει έναν μεγάλο αγώνα και βάλλεται καθημερινά, είτε από συμπεριφορές είτε από παρωχημένα κοινωνικά στερεότυπα.  Είναι αδιανόητο ότι ακόμη και σήμερα, διανύοντας τον 21ο αιώνα, μιλάμε για έμφυλη βία, κοινωνικές διακρίσεις και διακρίσεις στην εργασία και την εκπαίδευση.
Στον Δήμο Χαλκιδέων δηλώνουμε ηχηρό παρόν και στηρίζουμε και επεκτείνουμε δομές και δράσεις για τη γυναίκα, με κυριότερη την ενίσχυση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών... Θυμάτων Βίας, το οποίο εδώ και 9 χρόνια, εξυπηρετεί καθημερινά γυναίκες θύματα βίας και πολλαπλών διακρίσεων, με αιτήματα κοινωνικής, ψυχολογικής και εργασιακής στήριξης, νομικής συμβουλευτικής και φιλοξενίας, από όλες τις περιοχές της Εύβοιας. 
Επιπλέον, έχουμε θεσπίσει τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, με στόχο την ένταξη της ισότητας των φύλων σε τοπικό επίπεδο. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα,  δημιουργήσαμε έντυπο υλικό, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Medusa Survivor», με τίτλο «Πώς φεύγω από μια βίαιη σχέση», το οποίο θα διανεμηθεί σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα σε σημεία του Δήμου Χαλκιδέων, κατά τις επόμενες ημέρες, και θα είναι διαθέσιμο και ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Χαλκιδέων.
Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες, με υγεία, ειρήνη, προσωπική εξέλιξη και ενίσχυση του κοινωνικού τους ρόλου.