Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς «υποκλίθηκε»

Τζόκοβιτς: «Σήμερα έχασα από έναν καλύτερο παίκτη»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς «υποκλίθηκε» στον κάτοχο 13 τίτλων του Ρολάν Γκαρός, επαινώντας τη νοοτροπία που επέδειξε ο Ισπανός στα κρίσιμα σημεία του μεταξύ τους προημιτελικού.

Το 59ο κεφάλαιο του πιο παραγωγικού αγώνα "Open Era" του ανδρικού τένις ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (1/06) στο Παρίσι, με τον Ράφαελ Ναδάλ να βγει νικητής σε τέσσερις σετ (3-1) απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Έδειξε γιατί είναι μεγάλος πρωταθλητής. Ξέρετε, μένοντας εκεί, ψυχικά... σκληρός και τελειώνοντας τον αγώνα με τον τρόπο που έκανε», παραδέχθηκε ο...

«Νόλε» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τον αγώνα.

«Συγχαρητήρια σε αυτόν και την ομάδα του. Χωρίς αμφιβολία το άξιζε... Έχασα από έναν καλύτερο παίκτη σήμερα», συμπλήρωσε ο Τζόκοβιτς, ο οποίος μπήκε στα ματς με προβάδισμα 30-28 απέναντι στον Ναδάλ, αλλά είχε ξεκάθαρο προβάδισμα στο 4ο σετ.

«ήταν καλύτερος σήμερα, νομίζω, ή σε σημαντικές στιγμές», είπε ο Τζόκοβιτς και συνέχισε: «Κέρδιζα... στροφές καθώς επέστρεφα στο δεύτερο σετ, κατάφερα να κερδίσω και σκέφτηκα: «Εντάξει, είμαι πίσω στο παιχνίδι».

Αλλά μετά είχε άλλα δύο, τρία φανταστικά game στην αρχή του τρίτου. Απλός μπόρεσε να πάει το τένις του σε άλλο επίπεδο σε αυτές τις στιγμές, ιδιαίτερα στην αρχή όλων των σετ, εκτός από το τέταρτο.

Είχα τις είχα στο τέταρτο. Δεν τις εκμεταλλεύτηκα. Αυτό ήταν... Πάνω από τέσσερις ώρες μάχης και πρέπει να αποδεχτεί αυτή την ήττα».