Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

«Εξαιρετικά εποικοδομητική και παραγωγική» η συνάντηση FIFA, UEFA, ΕΠΟ και υφυπουργείου Αθλητισμού

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τη Λευτέρη Αυγενάκη συναντήθηκαν το απόγευμα οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA (Νοντάρ Αχαλκάτσι, Ρολφ Τάνερ, Λούκα Νικόλα και Μάριος Γεωργίου), μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συνάντησης με τη στελέχη του υφυπουργείου Αθλητισμού, για θέματα που πρέπει να είναι υποχρεωμένοι των νόμων και των Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Εξέφρασαν στον κ. Αυγενάκη τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή τους για την «εξαιρετική εποικοδομητική και παραγωγική», όπως δήλωσαν, 4ωρη συνάντηση, για τη «χρησιμωτική διαδικασία διαλόγου και συνεργασίας», η οποία θα συνεχίσει τις προσεχείς εβδομάδες.

Ο υφυπουργός εξήγησε με την αναγκαιότητα για συνεχή συνεργασία της....

Πολιτείας με τις FIFA/UEFA, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα ζωτικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τους ενημέρωσε για την κατάθεση στη Βουλή, σε σχέδιο νόμου της σειράς του υπουργείου Δικαιοσύνης (συζητείται αύριο στις 10 το πρωί της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης), με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εισαγωγής συστήματος Επαγγελματικής Διαιτησίας στο χώρο μας.

Επιπλέον, παρατείνεται έως τις 31/12/2022 η προθεσμία εναρμόνισης των Καταστατικών αθλητικών σωματείων, αθλητικών ενώσεων και αθλητικών ομοσπονδιών με τις προβλέψεις των αθλητικών νόμων.

Νωρίτερα, στην τεχνική συνάντηση εργασίας, οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA, παρουσία των Ιάκωβου Φιλιππούση και Νίκου Μπάρτζη εκ μέρους της ΕΠΟ, είχαν ενημερωθεί αναλυτικά για τις προβλέψεις της αθλητικής μεταρρύθμισης (Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Ερασιτεχνικών Σωματείων, Προπονητές, Ε.Π.ΑΘΛ). Α., αναβαθμισμένη Ε.Ε.Α.), έκαναν ερωτήσεις και έλυσαν απορίες τους.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού εκπροσώπησαν οι Βασίλης Κάκκος (Διευθυντής Αγωνιστικού Αθλητισμού) και οι νομικοί σύμβουλοι, Λαμπρινή Κουσιωρή, Χριστιάνα Ανδινοπούλου, Παναγιώτης Παπανότης.