Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Στα ημιτελικά του Νέων (Β' κατηγορία) η Εθνική

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Εθνική Νέων επικράτησε με 27-19 του Ισραήλ, εξασφαλίζοντας την πρωτιά στον Α' όμιλο και βάζοντας... πλώρη για τα ημιτελικά του Πρωταθλήματος Χάντμπολ (Β' κατηγορίας), όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσει τον 2ο του Β' ομίλου, που πιθανότατα θα είναι η Ρουμανία.

Η πρόκριση στην τετράδα αποτελεί σημαντική διάκριση για το ελληνικό χάντμπολ και συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, αφού το 1997 η Εθνική...

Εφήβων με προπονητή τον Νίκο Μάντζο είχε καταλάβει την 4η θέση στο EURO (Α' κατηγορίας) που διεξήχθη στην Εσθονία. 

Σήμερα (17:00) η Εθνική θα αντιμετωπίσει το Λουξεμβούργο στο τελευταίο παιχνίδι της Α' φάσης της οργάνωσης.

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-2, 6-2, 8-4, 12-6, 14-7 (ημχ.), 15-9, 19-11, 20-14, 21-14, 23-17 , 27-19
ΕΛΛΑΔΑ (Γεωργιάδης): Στεφανίτσης 3, Σίνα 3, Παγιάτης 3, Παπαγιάννης 1, Τζωρτζίνης 8, Παπάζογλου, Δικαιούλιας 3, Μπαμπατζανίδης, Αλεξανδρίδης 1, Κυριακίδης, Αναστάνης,1ΡΑΑΤΣΗΣ, Γ
. (Γκιβόν): Πελέντ, Λειμπόφ, Λεβί 1, Μπιτόν 1, Γκουέζ, Οχαγιόν, Σούλμαν 1, Σ. Σόλομον, Καρμόν 4, Ρ. Σόλομον 2, Λίμπγκοτ 1, Μαμάν 2, Αζριέλ, Έντρι, Νταχάν 3, Κόχεν 1.
Διαιτητές: Κούλοβιτς- Σκάλιτς (Βοσνία), Δίλεπτα: 2-8, Πέναλτι: 3/3-2/3

Δηλώσεις

Νίκος Γεωργιάδης (Ομοσπονδιακός προπονητής): «Θέλουμε να αφήσουμε τη νίκη, στους συμπατριώτες μας στην Ελλάδα που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές. Σκοπός μας είναι να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ο Ισραήλ ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος από αυτούς που αντιμετωπίζουν έως τώρα. Είναι όμως αλήθεια, πως είτε χάναμε, είτε κερδίζαμε, το σημαντικότερο ματς είναι ο ημιτελικός του Σαββάτου και σε αυτόν δίνουμε όλη μας την προσοχή από εδώ και πέρα».

Νίκος Τζωρτζίνης (αρχηγός- διεθνής δεξιός εξτρέμ): «Σήμερα πετύχαμε μία μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Καταφέραμε να είμαστε για 60 λεπτά συγκεντρωμένοι. Η άμυνα μας ήταν το... όπλο μας, ενώ στην επίθεση βρήκαμε τις λύσεις που χρειαζόμασταν». 

Λευτέρης Παγιάτης (διεθνής πίβοτ): «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Η άμυνα για μια ακόμη φορά μας έδωσε τη νίκη σε συνδυασμό με την επίθεση μας. Είμαστε μέσα στους στόχους μας, συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και προχωράμε».