Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Ο κήπος του δάσκαλου, Γρηγόρη Ζιόγκου και η άποψή του

 -  Η κηπουρική είναι ένα χόμπι που έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου,κυρίως, επειδή είναι μια ασχολία που αποβάλλει το άγχος λόγω της επαφής με τη φύση και συγχρόνως είναι μια πολύ βιώσιμη και υγιεινή λύση με τη διατροφή μας.
  Ο κήπος χαρακτηρίζεται από αεικίνητο  πηγαινέλα των μικροσκοπικών κατοίκων που ευδοκιμούν στα πολλά ή λίγα τετραγωνικά του. Η ανθοφορία και η καρποφορία γίνονται πόλος έλξης για αυτούς τους τόσο σημαντικούς κρίκους της οικολογικής ισορροπίας, όπως ζωύφια, μέλισσες, πεταλούδες κ.λπ. Με λίγα λόγια σε κάθε μποστάνι ξανανθίζει η ίδια η ζωή και η παρατήρηση του κύκλου της μάς ξαναφέρνει... σε επικοινωνία με τη φύση και τους κανόνες της.
Πέρα από την ασφάλεια, βέβαια, το να καλλιεργείς μόνος σου τα δικά σου λαχανικά, συντελεί τόσο στη θωράκιση της σωματικής υγείας, λόγω της εκγύμνασης των μυών κατά την εκτέλεση των κηπουρικών εργασιών, όσο και στην ανάταση της ψυχολογίας. Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν αναλύσει τα ψυχοθεραπευτικά οφέλη της κηπουρικής, μιας και έχουν συσχετιστεί άμεσα η αντίληψη της αυτοεικόνας με τη δημιουργία στον κήπο. Όσοι ασχολούνται με τον κήπο παρουσιάζουν αλτρουιστικά χαρακτηριστικά, διακρίνονται για τη δοτικότητα, την υπομονή, την επιμονή, την εργατικότητα αλλά και την ενσυναίσθηση, ιδιότητες απαραίτητες για τη δόμηση μιας υγιούς και ολοκληρωμένης προσωπικότητας. 
Πρωινές, δροσερές φωτογραφίες από το όμορφο κήπο μου!!!
Τη γλυκιά μου καλημέρα και να έχετε όλες και όλοι σας ένα όμορφο, δροσερό καλοκαίρι!!!