Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Βλαχοδήμος: «Νιώθω άνετα στην Μπενφίκα, θέλουμε νίκη με Γιουβέντους»

«Νιώθω άνετα εδώ. Η Μπενφίκα είναι μεγάλος σύλλογος και είμαι χαρούμενος. Έχω συμβόλαιο, θα δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον». Με αυτά τα λόγια άρχισε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος να μιλάει  στους δημοσιογράφους, καθισμένος δίπλα στον Ρόγκερ Σμιτ, ενόψει της αναμέτρησης με τη Γιουβέντους για την 5η αγωνιστική του 8ου ομίλου στο Champions League.

Ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας της Μπενφίκα, αφού απάντησε σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του, αναφέρθηκε και στις εικασίες σχετικά με πιθανή αποχώρησή του από τη Λισαβόνα: «Υπάρχουν πάντα εικασίες, μερικές φορές γίνεται ακόμη και υπερβολική συζήτηση. Είμαι συγκεντρωμένος στην...

Μπενφίκα και τη δουλειά μου. Θέλω να είμαι στο 100% σε κάθε παιχνίδι».
 
Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έχει συμβόλαιο με την Μπενφίκα έως το 2024. Τη φετινή σεζόν έχει παίξει σε 18 αγώνες με τους «αετούς».

Ερωτηθείς τι περιμένει από τη Γιουβέντους, είπε: «Ξέρουμε για την ποιότητα της Γιουβέντους, από την εμπειρία της, έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Προετοιμαστήκαμε καλά, έχουμε αυτοπεποίθηση, γιατί είμαστε σε καλή θέση. Θέλουμε να κερδίσουμε» συμπλήρωσε.

Η Μπενφίκα προέρχεται από μια νίκη 1-0 στο ντέρμπι κόντρα στην Πόρτο, αλλά ο Έλληνας διεθνής προτιμάει να μην κοιτάζει... πίσω: «Είναι πάντα καλό να κερδίζεις το ντέρμπι, αλλά τώρα έχουμε άλλο παιχνίδι. Έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε και το αξίζουμε, όπως το δείξαμε σε προηγούμενα παιχνίδια. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε».

Η ομάδα της Λισαβόνας θέλει μόλις ένα βαθμό για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους «16» του Champions League, αλλά ο προπονητής της Μπενφίκα, Ρόγκερ Σμιτ, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει υπολογισμούς και πως η ομάδα του θα κυνηγήσει τη νίκη απέναντι στη Γιουβέντους.

«Δεν σκεφτόμαστε τα μαθηματικά. Η Γιουβέντους χρειάζεται δύο νίκες, εμείς χρειαζόμαστε έναν βαθμό. Αλλά πρέπει να παίξουμε καλά και όλοι ξέρουν ότι δεν παίζουμε για την ισοπαλία. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να μπούμε στο γήπεδο και να κερδίσουμε. Πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να είμαστε γενναίοι και να εκμεταλλευτούμε το να παίζουμε εντός έδρας» είπε ο Γερμανός προπονητής, ενώ για τις απουσίες της Γιουβέντους είπε: «Δεν είναι καλό για καμία ομάδα όταν λείπουν παίκτες, αλλά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το έχουμε συνηθίσει και πρέπει να βρούμε λύσεις. Η Γιουβέντους έχει καλή ομάδα και πρέπει απλώς να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε στα 90 λεπτά».