Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

....όσο ζούμε μαθαίνουμε

 - Όσο περισσότερο ζει κάποιος άνθρωπος, τόσο περισσότερα μαθαίνει. Η καθημερινότητα, μας γεμίζει εμπειρίες και φυσικό είναι αυτές οι εμπειρίες να μας είναι χρήσιμες, για τα επόμενα χρόνια της ζωής μας.
Ευχαριστούμε τον Θεό για κάθε μέρα που μας κρατάει στην ζωή και έτσι μπορούμε να κάνουμε κι άλλα λάθη και από αυτά να μαθαίνουμε.
Δεν μετανιώνουμε ούτε για τις επιλογές μας, ούτε για τα λάθη που κάναμε και δεν ....θα πούμε πως δεν θα τα ξανακάναμε.
Μας δόθηκαν ευκαιρίες, να επιλέξουμε να είμαστε δίπλα σε άλλους ανθρώπους και να είχαμε και οικονομικό όφελος, αλλά επιλέξαμε να είμαστε απέναντι για να μην τους δώσουμε το δικαίωμα να πούνε πως μας εξαγόρασαν.
Σήμερα αντιμετωπίσαμε την συμπεριφορά δύο ανθρώπων.
Ό ένας είναι πολιτικός. Ήμασταν χρόνια στην παρέα των υποστηρικτών του και δεν του είχαμε ζητήσει ποτέ τίποτα.
Πριν λίγες μέρες του ζητήσαμε να κάνει μια παρέμβαση, για να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα. Σε δύο μέρες το πρόβλημα είχε λυθεί και δεν μας πήρε ούτε τηλέφωνο για να μας πει πως το έλυσε. Τον ευχαριστούμε πολύ και να ξέρει πως ακόμη κι αν δεν δινόταν λύση, θα μας έφτανε το ότι προσπάθησε.
Ο άλλος είναι παράγοντας στο ποδόσφαιρο κι επειδή του γράφουμε αλήθειες, προσπαθεί να μας πείσει πως είμαστε μαλάκες, βλάκες και δεν ξέρουμε τι άλλο. Δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντί μας και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε την συμπεριφορά του.
Φτωχοί στην τσέπη είμαστε και όχι στο μυαλό.
Τον ευχαριστούμε κι αυτόν γιατί πήραμε ένα ακόμη μάθημα.