Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

...στον Βόρειο όμιλο οι ΑΒΑΝΤΕΣ

 - Τελικά είναι καλύτερα στον Βόρειο όμιλο;
Μια χαρά είναι κι εκεί.
Από το να πάει η αποστολή 3ήμερο στην Κρήτη, πάει ένα 3ήμερο στην λίμνη της Καστοριάς που είναι πανέμορφη.
Ένα τριήμερο στην επίσης πανέμορφη λίμνη πλαστήρα στην Καρδίτσα, ένα 3ήμερο στο Βόλο και το πανέμορφο Πήλιο, στη Λάρισα την Θεσσαλονίκη κλπ.
Γιατί δεν θα είναι όμορφα;
Λεφτά υπάρχουν, εμπειρία από αποστολές υπάρχει, καλή ομάδα υπάρχει, ας το απολαύσουμε.
Θα μας πείτε πως υπάρχουν και προβλήματα.
Πάντα υπήρχαν προβλήματα, αλλά θα λυθούν όλα....
Να θυμίσουμε πως από τον κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν 2 ομάδες απευθείας.
Θα υποβιβαστούν αυτές που θα βρεθούν στην 7η και 8η θέση του κάθε ομίλου.
Αυτές που θα βρεθούν στην 4η, 5η και 6η θέση του κάθε ομίλου θα σχηματίσουν έναν όμιλο των 6 ομάδων, θα παίξουν μεταξύ τους για να υποβιβαστούν 2 ομάδες.
Διαβάστε το σχετικό άρθρο της προκήρυξης.

Άρθρο 17: Υποβιβασμός
Με την λήξη του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 θα υποβιβαστούν στην Β΄ κατηγορία έξι (6) ομάδες, οι τέσσερεις (4) εκ των οποίων απευθείας και οι δύο (2) κατόπιν αγώνων play-out, σύμφωνα με τα κατωτέρω:
Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο (2) Φάσεις: Η Α΄ Φάση θα είναι η κύρια περίοδος του πρωταθλήματος και η Β΄ Φάση θα είναι αγώνες σε έναν (01) Όμιλο play – out.
Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Α΄ Φάσης και την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα για την αγωνιστική περίοδο 2022 - 2023, οι ομάδες που θα καταλάβουν την 7η και 8η θέση (τις δύο τελευταίες θέσεις) σε κάθε έναν από τους δύο Ομίλους που θα απαρτίζουν την Α΄ κατηγορία, θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β΄ κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2023 - 2024.
Επίσης οι ομάδες που θα καταλάβουν την 4η, 5η και 6η θέση στην Τελική Βαθμολογική
Κατάταξη της κύριας περιόδου σε κάθε έναν από τους δύο Ομίλους που θα απαρτίζουν την Α΄ κατηγορία, θα αγωνιστούν σε αγώνες play – out σε έναν (01) Όμιλο, για τον υποβιβασμό ακόμη δύο (02) ομάδων, στη Β΄ Κατηγορία.
Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της κύριας περιόδου του πρωταθλήματος, θα διεξαχθούν
αγώνες play – out σε έναν (01) Όμιλο, με την συμμετοχή των ανωτέρω έξι (06) ομάδων (4η, 5η, 6η) της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης των δύο ομίλων της κύριας περιόδου, αφού θα αφαιρεθούν από τη βαθμολογία που θα έχει συγκεντρώσει η κάθε ομάδα στην κύρια περίοδο, οι βαθμοί που θα έχει λάβει στους αγώνες της με τις δύο ομάδες που θα
καταλάβουν τις δύο (2) τελευταίες θέσεις (7 η και 8η ) στην βαθμολογική κατάταξη του κάθε ομίλου, με τους εξής όρους:
α. Στους αγώνες play – out θα πάρουν μέρος έξι (06) Ομάδες και συγκεκριμένα αυτές οι
οποίες θα καταλάβουν την 4η , 5η και 6η θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη της κύριας περιόδου σε κάθε έναν Όμιλο της Α΄ κατηγορίας, δηλαδή τρεις (03) Ομάδες από τον 1ο και τρεις (03) από το 2ο Όμιλο.
β. Θα μεταφερθεί η τελική βαθμολογία της βαθμολογικής κατάταξης της κύριας περιόδου (Α΄ Φάση) κάθε ομάδας από την οποία, θα αφαιρεθεί η συγκομιδή των βαθμών, που θα έχει συγκεντρώσει με τις δύο (02) ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο (02) τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα του Ομίλου (7η και 8η) στον οποίο συμμετείχε.
γ. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός και εκτός έδρας) μετά από κλήρωση.
Δεν θα αγωνιστούν μεταξύ τους ομάδες οι οποίες στην κύρια περίοδο ανήκαν στον ίδιο
όμιλο. Συνολικά κάθε ομάδα θα αγωνιστεί σε έξι (06) αγώνες που θα διεξαχθούν σε έξι (06) αγωνιστικές ημέρες.
δ. Οι δύο (02) τελευταίες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Ομίλου των
αγώνων της Β΄ Φάσης (play – out), θα υποβιβαστούν στην Β΄ κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2023 - 2024.
ε. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα ισχύσουν τα κριτήρια του Άρθρου 20 του Κ.Α.Π.
στ. Εάν η ισοβαθμία αφορά ομάδες οι οποίες την κύρια περίοδο ανήκαν στον ίδιο όμιλο και ως εκ τούτου λόγω του περιορισμού που υπάρχει δε θα αγωνιστούν μεταξύ τους στον Όμιλο των αγώνων play – out, τότε τα κριτήρια θα υπολογιστούν με βάση τους μεταξύ τους αγώνες στην κανονική περίοδο (Α΄ Φάση).