Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Ντέρμπι του Βορρά Ηρακλής - Αρης και ντεμπούτο για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Με το ντέρμπι κορυφής που θα διεξαχθεί στο Καυτανζόγλειο ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Αρη, για την δεύτερη αγωνιστική, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Ο «γηραιός» του Όλεγκ Προτάσοφ θέλει την νίκη προκειμένου να αποκτήσει ουσία το «τρίποντο» της πρεμιέρας μέσα στην Καβάλα, ενώ οι «κίτρινοι» του Μαζίνιο, θα επιδιώξουν να πάρουν αποτέλεσμα, έτσι ώστε να παραμείνουν σε τροχιά κορυφής. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ξάνθη και με νίκη θα διατηρήσει το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής.
Επίσης, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, μπαίνει στην νέα διοργάνωση (σ.σ. μετά την αναβολή του ντέρμπι με την ΑΕΚ) με εκτός έδρας αναμέτρηση, καθώς θα φιλοξενηθεί από την Λάρισα. Οι «βυσσινί» προέρχονται από «λευκή» ισοπαλία στην Τρίπολη και θέλουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ ο Τιμούρ Κετσπάγια αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα αφού δεν θα έχει στην διάθεση του, τον τραυματία Γκαλέτι και τον τιμωρημένο Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ακόμη, η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην έδρα του Ατρομήτου και μετά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, θέλει την νίκη για να μπει «με το δεξί» στο πρωτάθλημα.
Τέλος, ο Πανιώνιος είναι το φαβορί απέναντι στον Εργοτέλη, όπως και ο ΠΑΟΚ που υποδέχεται τον Λεβαδειακό, ενώ εξαιρετικά αμφίρροπες χαρακτηρίζονται οι αναμετρήσεις της Καβάλας με τον Αστέρα Τρίπολης και του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανθρακικό.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 29 Αυγούστου

16:45 Καβάλα - Αστέρας Τρίπολης NOVA
16:45 Πανιώνιος - Εργοτέλης ΣΚΑΪ
19:00 Ηρακλής - Αρης NOVA
Κυριακή 30 Αυγούστου
16:45 ΠΑΣ Γιάννινα - Πανθρακικός
16:45 Ατρόμητος - ΑΕΚ NOVA
16:45 ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός NOVA
19:00 Παναθηναϊκός - Ξάνθη NOVA
21:15 Λάρισα - Ολυμπιακός NOVA
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ