Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Προκλητική μετακίνηση-τοποθέτηση νεοπροσληφθείσας επισκέπτριας υγείας».
Η Βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας για την προκλητική ενέργεια του Διοικητή του Νοσοκομείου, να μετακινήσει επισκέπτρια υγείας που μόλις προσλήφθηκε σε οργανική θέση στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και να την τοποθετήσει σε θέση διοικητικού υπαλλήλου, στο Νοσοκομείο Χαλκίδας
Η βουλευτής με σχετική της δήλωση επισημαίνει: «Αυτή η ενέργεια προσβάλλει και τους υπηρετούντες στη νοσηλευτική υπηρεσία, όπου η έλλειψη προσωπικού είναι τεράστια, και τους πολίτες που βλέπουν να συνεχίζεται η υποτίμηση των υγειονομικών τους αναγκών στις μονάδες υγείας για να εξυπηρετηθούν κομματικές σκοπιμότητες της Ν.Δ.
Αντί η Κυβέρνηση να στελεχώσει επαρκώς με νοσηλευτές τα νοσοκομεία και τα Κ. Υγείας, όπως επί πεντέμισι χρόνια υπόσχεται χωρίς να κάνει τίποτα, συνεχίζει να απαξιώνει το ΕΣΥ με όλο και πιο κυνικό τρόπο.
Η απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου πρέπει να ανακληθεί άμεσα και η υπάλληλος να τοποθετηθεί στην οργανική της θέση στο Κ.Υ. Μαντουδίου που έχει, και αυτό, υποβαθμιστεί από την έλλειψη προσωπικού, σε βάρος των κατοίκων της περιοχής.
Η Κυβέρνηση ας επιδείξει επιτέλους σεβασμό και προς τους νοσηλευτές που υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στα τεράστια καθήκοντά τους και προς τους πολίτες. Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός πρέπει επιτέλους να σταματήσουν».