Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΠΑΟΚ

Εκτός Γιουρόπα Λίγκ ο ΠΑΟΚ

Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Χέρενφεν και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, έμεινε εκτός της αυριανής κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Μονακό.

Η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ο μοναδικός στόχος του ΠΑΟΚ, δεν έγινε πραγματικότητα αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε να σκοράρει στην έδρα των Ολλανδών και χωρίς γκολ δεν ήταν δυνατόν να επιτύχει τον στόχο της. Στο 7΄ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ των Ολλανδών, κεφαλιά του Νίλσεν στο πρώτο δοκάρι έφυγε άουτ. Στο 29΄ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στην αντίπαλη εστία με αξιώσεις.
Ο Ίβιτς κινήθηκε ωραία έξω από την μεγάλη περιοχή, μπήκε σ' αυτήν και πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 36΄ από σέντρα του Λίνο, ο Φωτάκης βρέθηκε μόνος στην καρδιά της ολλανδικής άμυνας, σούταρε από πλεονεκτική θέση πάνω στον Λέιζαλ. Σειρά των γηπεδούχων στο 39΄ να απειλήσουν, με το σουτ του Σιμπόν έξω από την περιοχή να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χαλκιά, ενώ στο 42΄ σουτ του Ενρίκε μέσα από την περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ.
Στις αρχές του β΄ ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο γκολ για μια ακόμα φορά με τον Βλάνταν Ιβιτς. Ο Σέρβος έπιασε ωραία κεφαλιά στο 52' από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Σταδιακά ο ΠΑΟΚ όσο το παιχνίδι οδηγούνταν στην λήξη του, ανέβαζε την επιθετικότητα του, και με την αλλαγή του Γκαρσία από τον Κουτσιανικούλη, έδειξε φανερά πως τα παίζει όλα για όλα.
Η άμυνα των Ολλανδών όμως ήταν οργανωμένη και απομάκρυνε τους κινδύνους ενώ με αντεπιθέσεις δημιουργούσαν κινδύνους στην ελληνική άμυνα.
Στο 82' ο Κουτσιανικούλης έστειλε ωραία σέντρα στην περιοχή της Χέρενφεν αλλά πριν προλάβει ο Βιεϊρίνια να παρέμβει ο γκολκίπερ Λέιζαλ με ωραία προσπάθεια εξουδετέρωσε τον κίνδυνο. Στις καθυστερήσεις ένα δυνατό σουτ του Μουσλίμοβιτς έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Λέιζαλ και αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία του ΠΑΟΚ για κάτι θετικό, με τελική συνέπεια τον αποκλεισμό του από την συνέχεια της διοργάνωσης και τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Διαιτητής: Γκονζάλες (Ισπανία)
Κίτρινες: Μπρόιερ, Ντίνγκσταγκ, Λοσάντα - Βιτόλο, Μπιζέρα.
ΧΕΡΕΝΦΕΝ: Λέιζαλ, Νίλσεν, Ποπόφ, Μπρόιερ, Γκρίντχαϊμ, Ντίνγκσταγκ, Παπαδόπουλος, Ενρίκε (+90΄ Ιγκελστεν), Λοσάντα, Σίμπον (77' Καλού), Κένινγκ.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σαβίνι (83' Αναστασάκος), Λίνο, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Βιτόλο, Γκαρσία (76' Κουτσιανικούλης), Φωτάκης (62' Φιλομένο), Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς, Βιεϊρίνια.