Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα
Δεν επηρεάσθηκαν οι Tour operators από τις φωτιές
Δεν φαίνεται να επηρέασαν οι φωτιές που έπληξαν τη χώρα μας τους Tour operators κυρίως από το γεγονός ότι έγιναν στην Αθήνα και όχι στις τουριστικές περιοχές αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.

Ο Chris Constantinou, product & aviation manager του Allbury Travel Group ανέφερε ότι οι ταξιδιώτες πλέον έιναι πιο εκπαιδευμένοι και μπορούν να διαχωρίσουν την ηπειρωτική χώρα από τα νησιά, ενώ και οι φωτιές δεν αποτελούν πλέον κάτι το νέο. Ο κ. Constantinou συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα πήγε καλά φέτος έχοντας περισσότερες πωλήσεις από το 2008. Η ζήτηση σύμφωνα με τον κ. Constantinou οδήγησε τον Allbury Travel να προσθέσει δύο επιπλέον εβδομαδιαίες πτήσεις στην Κρήτη διπλασιάζοντας την δυναμικότητα, ενώ παράλληλα πρόσθεσε και τέταρτη πτήση την εβδομάδα για την Κέρκυρα.
Ο Photis Lambrianides εμπορικός διευθυντής του Olympic Holidays ανέφερε ότι δεν περίμενε οι φωτιές να έχουν κάποια επίδραση στου τουρισμό, παρόλα αυτά υποχρεώθηκε να πουλήσει 10 λίρες φθηνότερα από τον περσινό μέσο όρο του κόστους που έφτανε τις 380 λίρες.
Βίκυ Καραντζαβέλου