Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΛΑΡΚΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ
για το νέο εργατικό δυστύχημα

Στον κόμβο του Μαρτίνου, στην εθνικό οδό Αθηνών-Λαμίας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ για το νέο εργατικό δυστύχημα σε καμίνι του εργοστασίου που στοίχισε τη ζωή σε έναν 25χρονο εργάτη.
Εργαζόμενοι στην επιχείρηση από τις εγκαταστάσεις στη Λάρυμνα, το Κόκκινο, την Εύβοια και την Αθήνα βρέθηκαν εκεί, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις εργασιακές συνθήκες που δημιουργήθηκαν στο εργοστάσιο.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο εργατών που έχασαν μέσα σε ένα μήνα τη ζωή τους.«Αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε στους νεκρούς συναδέλφους μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα και να παραμείνει ανοιχτό το εργοστάσιο», απηύθυνε ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, Ανδρέας Κορέτζελος στους εργαζόμενους.
Οι πρόεδροι των εργαζομένων από όλα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ εκτίμησαν ότι η απόφαση για το σφράγισμα των πέντε καμίνων του εργοστασίου είναι λάθος, αποκαλύπτοντας ότι είχαν συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας, ώστε άμεσα να ανοίξουν τα καμίνια και να αρχίσει η παραγωγική διαδικασία.«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι κλείνοντας το εργοστάσιο θα μπορέσουν εύκολα να περάσουν σε χέρια ιδιωτών, έχουν κάνει μεγάλο λάθος», σημείωσε ο κ. Κορέτζελος.
Εν τω μεταξύ, συγκροτείται γνωμοδοτική επιτροπή η οποία θα έχει ως αντικείμενο τον έλεγχο των συνθηκών λειτουργίας, του τεχνικού εξοπλισμού και των βοηθητικών τεχνικών συστημάτων στα ηλεκτροκάμινα Ι, ΙΙ , ΙV των εγκαταστάσεων της ΛΑΡΚΟ προκειμένου να διαπιστωθεί η ασφαλής λειτουργίας τους πριν τεθούν σε επαναλειτουργίας.