Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΑΠΘ

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΒΟΛΕΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
ΣΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
ΤΩΝ ΝΑΝΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

Η επιτυχής ολοκλήρωση του 2ου Διεθνούς Συμποσίου στα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (ISFOE09), του 6ου Διεθνούς Συνέδριου στις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες (ΝΝ09) και του 3ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου (SS-NN09) στις "Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες" που πραγματοποιήθηκαν από τις 8 έως τις 17 Ιουλίου 2009 στη Θεσσαλονίκη ανέδειξε, μεταξύ άλλων, τη σημαντικότητα των Νανοτεχνολογιών, οι οποίες αναμένεται να "αναδομήσουν" τις υπάρχουσες σήμερα τεχνολογίες παραγωγής, τις μεταφορές και επικοινωνίες, τους υπολογιστές και πληροφορική, την εκπαίδευση, την έρευνα και να βελτιώσουν την υγεία την ποιότητα ζωής, τη διαχείριση του περιβάλλοντος & τον τρόπο παραγωγής ενέργειας.
Το ΝΝ09 διοργανώθηκε από το Διατμηματικό - Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες" και το θεματικό ερευνητικό δίκτυο NANONET του Α.Π.Θ., με Διευθυντή και Υπεύθυνο τον Καθηγητή Στέργιο Λογοθετίδη, Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής.
Το Διεπιστημονικό-Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) "Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες - Ν&Ν" οδηγεί στη χορήγηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις ραγδαίως αναπτυσσόμενες περιοχές των Νανοεπιστημών και της Νανοτεχνολογίας. Η προσέγγιση, ερευνητική ή εκπαιδευτική, στις περιοχές των Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογιών απαιτεί διεπιστημονική θεώρηση.
Στόχοι του Δ.Π.Μ.Σ. είναι η υλοποίηση της διεπιστημονικής προσέγγισης και η ισότιμη συμμετοχή της Ελληνικής Παιδείας και Αριστείας με την περιβάλλουσα διεθνή. Η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των ικανότερων αποφοίτων Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνικών και Ιατρικών Σχολών στις βασικές περιοχές των "Ν&Ν" και συγκεκριμένα στις κατευθύνσεις: Τεχνολογία Λεπτών Υμενίων και Νανοτεχνολογία, Νανομηχανική και Νανοϋλικά, Νανοβιοτεχνολογία και Νανοϊατρική. Η παροχή σε αυτούς προσόντων και δεξιοτήτων που θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν και καθοδηγήσουν μια πολύπλοκη και συνεχώς μεταβαλλόμενη επιστημονική, ερευνητική, τεχνολογική, οικονομική, και κοινωνική πραγματικότητα.
Το Δ.Π.Μ.Σ. διοργανώνεται από τα Τμήματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και το Γενικό Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής και το Ινστιτούτο Επιστήμης Υλικών του Δημόκριτου, με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) καθώς και με άλλα Πανεπιστημιακά Τμήματα και Ερευνητικά Ιδρύματα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Η έναρξη μαθημάτων για το 2009-10 είναι στις 12 Οκτωβρίου. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές από 1-30/9/2009 στη Γραμματεία του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2310998952 και 2310998129 ή στην ιστοσελίδα http://nn.physics.auth.gr.