Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Συνάντηση Κ. Γκιουλέκα με εκπρόσωπους της ΚΕΔΚΕ και όλων των Ενώσεων Συντακτών και Τεχνικών.
Την βούληση της κυβέρνησης να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί και να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας επαναβεβαίωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τα ΜΜΕ, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, κατά την συνάντησή του με τους εκπρόσωπους της ΚΕΔΚΕ και όλων των Ενώσεων Συντακτών και Τεχνικών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών (Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης) χθες, Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009, με σκοπό την ανταλλαγή προτάσεων για την εξεύρεση λύσης που θα εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης μέσα στο ισχύον νομικό καθεστώς.
Ο κ. Γκιουλέκας δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τον ιστορικό και σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα δημοτικά Μέσα στην ενημέρωση και ως εκ τούτου πρόθεσή της, όπως είπε, είναι να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς καμία απώλεια θέσεων εργασίας.
Στην συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι της ΚΕΔΚΕ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης, της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων, της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας, και της ΕΤΕΡΜΘ.