Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΑΕΚ

Το περσυνό πάθημα έγινε…μάθημα για την ΑΕΚ

Το πάθημα του περσινού αποκλεισμού από υποδεέστερη ομάδα (σ.σ. Ομόνοια) έγινε μάθημα στην ΑΕΚ. Η Ένωση νίκησε 3-0 τη Βασλούι, στη ρεβάνς της ήττας με 2-1 στη Ρουμανία, και πήρε το "εισιτήριο" για την αυριανή κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.
Δύο γκολ για τους "κιτρινόμαυρους" πέτυχε ο Σκόκο (74΄ και 79΄), ενώ είχε ανοίξει το σκορ ο Μαντούκα στο 59΄.
Η πρώτη μεγάλη φάση για την ΑΕΚ χάθηκε στο 17΄, όταν ο Σκόκο έβγαλε τη μπαλιά προς τον Μπλάνκο, έδιωξαν προσωρινά οι Ρουμάνοι και στη συνέχεια το σουτ του Καφέ μέσα από την περιοχή σταμάτησε στα πόδια των αμυντικών της Βασλούι. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια και είναι χαρακτηριστικό ότι στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ έφτασε μόνο μία φορά κοντά στο γκολ, στο 38΄, με τον Μπλάνκο να γυρίζει στο Σκόκο μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του Αργεντινού έδιωξαν οι αμυντικοί. Η Βασλούι, από την πλευρά της, ήταν ανύπαρκτη επιθετικά, αλλά τουλάχιστον έπαιρνε αυτό που ήθελε (μηδέν στην άμυνα).
Η εικόνα του β΄ ημιχρόνου ήταν εντελώς διαφορετική, με την ΑΕΚ να ανεβάζει την απόδοσή της και να παίζει στο μισό γήπεδο την αντίπαλό της. Στο 49΄ ο Μπλάνκο αστόχησε εξ΄ επαφής μετά την ασίστ του Λεονάρντο. Δύο λεπτά αργότερα, μετά από σύγχυση μέσα στα καρέ της Βασλούι, δεν βρέθηκε παίκτης της ΑΕΚ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μέσα από τη μικρή περιοχή.
Η επιθετικότητα των "κιτρινόμαυρων" καρποφόρησε στο 59΄, με τον Μαντούκα να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Λεονάρντο.
Στο 74΄ ο Σάχα απέκρουσε σωτήρια το φάουλ του Γκερλέμ και στην αντεπίθεση ο Σκόκο με εξαιρετικό πλασέ "κρέμασε" τον Κούτσιακ (2-0).
Η πρόκριση "κλείδωσε" για την Ένωση στο 79΄, όταν μετά από ασίστ του Αραούχο, ο Σκόκο με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 3-0.
Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Κίτρινες: Αραούχο, Μαϊστόροβιτς - Πάβλοβιτς, Λιουμπίνκοβιτς
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ: Σάχα, Καφές (72΄ Ενσαλίβα), Αραούχο, Ζεράλντο Αλβες, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Λεονάρντο (67΄ Ταχτσίδης), Μαντούκα, Μάκος, Μπλάνκο, Σκόκο (85΄ Καράμπελας).
ΒΑΣΛΟΥΙ: Κούτσιακ, Ζμέου (70΄ Κοστίν), Γκερλέμ, Μπούχους, Ζουμπάρ, Μπάλατσε, Τεμβανζέρα, Λιουμπίνκοβιτς (78΄ Γιοβάνοβιτς), Πάβλοβιτς, Γουέσλεϊ, Φάρκας