Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Καρύστου του ΚΚΕ στην Κάρυστο με ομιλητές τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς και τον Δημήτρη Παρασκευά, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ και υποψήφιο Δήμαρχο Καρύστου.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, Γιώργος Μαρίνος και Κώστας Παρασκευάς.
Η συγκέντρωση «έκλεισε» με την απονομή στην ΚΟ Καρύστου του 2ου βραβείου της άμιλλας για την Οικονομική Εξόρμηση του 2018 μεταξύ των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ στην Εύβοια. Το βραβείο, χαρακτικό πολιτικών εξόριστων στη Λέρο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, παρέδωσε ο Γ. Μαρίνος.

Ενισχυμένο ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες
Ο Κ. Μπασδέκης ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών λέγοντας πως «τις προηγούμενες δύο βδομάδες γίναμε μάρτυρες μιας επιτάχυνσης των  ....
πολιτικών εξελίξεων που είναι ιδιαίτερα πυκνές και που δημιουργούν σειρά ανακατατάξεων στο πολιτικό σκηνικό ενώ μαίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στην προσπάθεια ενίσχυσης του υπό  διαμόρφωση δίπολου.
Πίσω από τους δικομματικούς θεατρινισμούς, τις “μονομαχίες” Τσίπρα-Μητσοτάκη  που διαφημίζουν οι μηχανισμοί της παραπληροφόρησης βρίσκεται η στρατηγική σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.
Είναι ψεύτικα τα διλλήματα περί “προόδου” και “συντήρησης”, είναι ψεύτικες οι διαχωριστικές γραμμές που χαράζει το κυβερνητικό επιτελείο. Γιατί και τα δύο κόμματα προσκυνούν την καπιταλιστική ανάπτυξη, τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την κερδοφορία του, ευθύνονται για το ξήλωμα των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων και είναι ορκισμένοι υποστηριχτές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».
Επίσης επισήμανε πως «είναι σε εξέλιξη η αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος που τις τελευταίες μέρες παίρνει ταχύτατες διαστάσεις με παζάρια, με τις μετακινήσεις βουλευτών σχεδόν όλων των κομμάτων μεταξύ τους. Καταλύτης σ΄ αυτή  την εξέλιξη αποτέλεσε η Συμφωνία των Πρεσπών και όπως φαίνεται δημιουργεί νέα δεδομένα και εξελίσσεται.
Στόχος είναι να υπάρξει από τη μία πλευρά ένα ισχυρό δίπολο αυτό του ΣΥΡΙΖΑ -Νέας Δημοκρατίας ενώ ως συμπληρώματα σε ενδεχόμενη κεντροαριστερή η κεντροδεξιά κυβέρνηση να παίξουν τα μικρότερα τμήματα τα οποία θα απομείνουν ή θα δημιουργούν στη συνέχεια.
Η μόνη σταθερή πολιτική δύναμη αποτελεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κυρίως  από την άποψη της  αδιάλειπτης και συνεπούς υπεράσπισης των εργατικών λαϊκών συμφερόντων και αυτό πρέπει να αξιολογηθεί από το λαό.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση μόνο μία δύναμη μπορεί να αποτελέσει την ασπίδα υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, το ΚΚΕ. Η ισχυροποίηση του μπορεί να κάνει τη διαφορά, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε ο λαός να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις».
Ο λαός με το ΚΚΕ ενάντια στους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-ΕΕ 
και την αντιλαϊκή Συμφωνία των Πρεσπών
Ο Κ. Μπασδέκης έκανε εκτενή αναφορά στην πρόσφατη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών τονίζοντας ότι «το πραγματικό διακύβευμά της  δεν είναι το σύνθετο όνομα που περιέχει τον όρο Μακεδονία, όπως αρκετοί προβάλλουν, αλλά η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, που όμως  διατηρεί το σπέρμα του αλυτρωτισμού με τα περί ¨Μακεδονικού λαού¨ “Μακεδονικής Γλώσσας” και “Ιθαγένειας” και στρέφεται κατά των δύο λαών και των λαών των Βαλκανίων , τροφοδοτώντας τον εθνικισμό και στις δύο πλευρές.    
Η συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση της FYROM επιτεύχθηκε με την απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, έχει τη σφραγίδα τους και υπογράφηκε για να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια για να αποκοπεί κάθε επιρροή της καπιταλιστικής Ρωσίας και Κίνας στην περιοχή αυτή! Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι δήθεν αυτή η συμφωνία θα διασφαλίσει την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα είναι πέρα για πέρα ψευδείς, παραπλανητικοί και ανιστόρητοι.
Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες αποσταθεροποίησης και  ανασφάλειας, υποδαύλισης των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών με στόχο την αλλαγή συνόρων. Ιδιαίτερα οι λαοί των Βαλκανίων έχουν γνωρίσει στο πετσί τους την πολιτική των ιμπεριαλιστών όλα αυτά τα χρόνια.
Είναι πρόκληση ο ΣΥΡΙΖΑ να επικαλείται το ΕΑΜ τους αγωνιστές του ΔΣΕ τους εκτελεσμένους που αντιπάλευαν τον ιμπεριαλισμό και την επέμβαση των Αμερικανών στην Ελλάδα θέλοντας να προσδώσει κύρος στην φιλοΝΑΤΟική και φιλοαμερικανική πολιτική του.  Τα ηρωικά σύμβολα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ δεν μπορούν να συμπορευτούν με τα βρώμικα σύμβολα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό δεν πρέπει και δεν μπορεί να το ανεχθεί κανένας άνθρωπος που σέβεται την ιστορία που αισθάνεται αριστερός, προοδευτικός, κανένας εργαζόμενος που γνωρίζει καλά ότι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ-ΕΕ σημαίνουν επεμβάσεις πόλεμοι χούντες, θάνατος και προσφυγιά. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια να συσπειρώσει λαϊκές δυνάμεις επικαλείται τον κίνδυνο ανόδου του φασισμού βαφτίζει τη συμφωνία των Πρεσπών ως προοδευτική την ίδια ώρα πού ο μέχρι πρότινος εταίρος του οι ΑΝΕΛ ήταν τμήμα της ακροδεξιάς, η δίκη της ΧΑ δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ  γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε ευρύτατη στήριξη του αστικού πολιτικού συστήματος αφού υπερψηφίστηκε και από τη ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.
Ο λαός μας πρέπει να αντιταχθεί σ’ αυτή την επαίσχυντη συμφωνία και να παλέψει μαζί με τους άλλους λαούς για να φύγει το ΝΑΤΟ και οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις από την περιοχή. Να φύγουν οι βάσεις από την Ελλάδα, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας. Αυτό είναι προοδευτική πολιτική».

Ισχυρό ΚΚΕ για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση 
στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβερνήσεων, Περιφέρειας, Δήμων
Ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων ο Κ. Μπασδέκης τόνισε την ανάγκη για «Ισχυρό ΚΚΕ παντού γιατί έτσι μόνο μπορεί να γίνει η πραγματική διαφορά, προβάλλοντας και ενισχύοντας την ανάγκη συνολικής αμφισβήτησης και καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και των κομμάτων που την υλοποιούν  και υπηρετούν, για να κερδίσει έδαφος η μοναδική φιλολαϊκή διέξοδος που απαιτεί συνολική ρήξη και σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου». 
Επίσης, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα από την Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανέδειξε το τον ενεργό  ρόλο της στην υλοποίηση και στην υπηρέτηση της πολιτικής που συμφέρει το κεφάλαιο:
«Το Επιχειρηματικό πάρκο εξυγίανσης στα Οινόφυτα προβάλλεται ως τη μεγαλύτερη πολιτική παρέμβαση υπεράσπισης του περιβάλλοντος σε μία περιοχή που είναι γνωστό ότι τα επίπεδα της μόλυνσης είναι σε υψηλά επίπεδα και αποδεδειγμένα.
Ωστόσο με το πρόσχημα ότι η παρέμβαση της περιφέρειας συμβάλλει στην εξυγίανση, κρύβει τον βασικό στόχο  που είναι  κυρίως  να επιλυθούν χρόνια αιτήματα των βιομηχάνων που αφορούσαν τη χωροθέτηση επιχειρήσεων, την επέκταση δηλαδή των δραστηριοτήτων τους και την αλλαγή της χρήσης γης στην περιοχή και αυτό περνάει μέσα απ αυτή την παρέμβαση.
Η Περιφέρεια Στερεάς αδειοδοτεί αφειδώς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια  για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε όλη την περιφέρεια από την Ευρυτανία μέχρι εδώ την Κάρυστο όπως βλέπουμε, διευκολύνοντας με κάθε τρόπο  με παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, σε δασικές εκτάσεις, και την εγκατάστασή τους όπου οι επιχειρηματίες θέλουν και προσδοκούν κέρδη. Φυσικά δεν λέει κουβέντα για τα σπίτια που παραμένουν χωρίς ρεύμα. Δεν λέει τίποτα για το παράλογο να παράγεται ρεύμα με χίλιους δύο τρόπους και αντί να μειώνεται η τιμή του γίνεται είδος πολυτελείας.
Και φυσικά βλέπουμε ότι τόσο το κεντρικό όσο και το οδικό δίκτυο μεταξύ των χωριών να βρίσκεται σε απαράδεκτη κατάσταση συνολικά στη Εύβοια.
Μια σημαντική πλευρά του Περιφερειακού συνεδρίου που έγινε σε αγαστή συνεργασία Μπακογιάννη Τσίπρα ήταν και η προώθηση της αγροδιατροφής, που αφορά τόσο τη βιομηχανία τροφίμων όσο και την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, σημαίνει περισσότερα κέρδη για τους βιομήχανους του κλάδου από τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, την ανασφάλιστη εργασία, τα επιχειρηματικά παιχνίδια στις πλάτες εργαζομένων, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, την απληρωσιά και τη συγκέντρωση της γης και της αγροτικής παραγωγής σε λιγότερα χέρια για να λυθεί το διαρθρωτικό πρόβλημα του μικρού κλήρου όπως το ονομάζουν στα αναπτυξιακά τους σχέδια. 
Το σύνολο των υποδομών Υγείας στην περιφέρεια έχει χειροτερέψει με δραματικές  συνέπειες για το λαό όπως αποδείχτηκε με τον πρόσφατο θάνατο της 14χρονης από τη Λαμία ενώ προχθές και μετά από αυτό το θλιβερό επεισόδιο η περιφέρεια υπερηφανευόταν για την διευκόλυνση που παρέχει στην παρέμβαση των ιδιωτών στον τομέα της υγείας. Και εδώ στην Κάρυστο η κατάσταση θα ήταν χειρότερη αν δεν υπήρχε η σθεναρή, ανυποχώρητη αγωνιστική στάση του λαού στην παραπέρα απαξίωση των Κέντρων υγείας και του Νοσοκομείου δείγμα για το πώς πρέπει ο λαός να αντιμετωπίζει την αντιλαϊκή πολιτική και τις προσπάθειες υποβάθμισης της ζωής του.
Οι τραγικές ελλείψεις στην πολιτική προστασία που έχουν αποτυπωθεί τα τελευταία χρόνια με τις ελλείψεις στην αντιπυρική προστασία, στην αντισεισμική θωράκιση, στην αντιπλημμυρική προστασία με τις πρόσφατες πλημμύρες  εδώ στην Εύβοια στο Μαντούδι και αλλού, δείχνει ακριβώς ότι δεν είναι τοπικό πρόβλημα ή κάποια ιδιαιτερότητα μιας  περιοχής. Είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις ταξικές επιλογές στήριξης του κεφαλαίου από το κράτος, την Τοπική περιφερειακή διοίκηση, τις αστικές κυβερνήσεις, της ΕΕ που βαφτίζει ως μη επιλέξιμα τέτοια έργα. Η χαρακτηριστική στάση Περιφέρειας Στερεάς ειδικά για το Μαντούδι, στα επείγοντα προβλήματα των πλημμυροπαθών είναι ενδεικτική των ευθυνών που έχουν.
Στην κατεύθυνση στήριξης αυτής της πολιτικής κινήθηκαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στο περιφερειακό συμβούλιο σε απόλυτη συμφωνία με την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή την πολιτική ως προίκα κουβαλάει ο Μπακογιάννης που προαλείφεται για δήμαρχος στην Αθήνα.
Τα παραπάνω παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά και αποδεικνύουν το σημαντικό ρόλο της Περιφέρειας στην υλοποίηση της πολιτικής που έχει κοινή αφετηρία από την ΕΕ τις αστικές κυβερνήσεις και αποδεικνύει τίνος συμφέροντα υπηρετεί. Για αυτό το ΚΚΕ λέει ότι η ενιαία πρέπει να είναι τα κριτήρια ψήφου σε όλες τις εκλογές γιατί ενιαία είναι και η πολιτική που υλοποιούν τα κόμματα και οι παρατάξεις σε όλα τα επίπεδα της κυβερνητικής και τοπικής διοίκησης.
Απόδειξη σ’ αυτό είναι και οι επικεφαλής υποψήφιοι των παρατάξεων που διεκδικούν την Περιφερειακή διοίκηση. Όλοι έχουν δώσει δείγματα γραφής υπηρέτησης αντιλαϊκών επιλογών για αυτό και δεν είναι τυχαία η επιλογή τους από τα κόμματα που τους στηρίζουν.
Στον αντίποδα της αντιλαϊκής πολιτικής βρέθηκε και βρίσκεται το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση. Είπαν την αλήθεια στο λαό. Πρωταγωνίστησαν στους αγώνες για κάθε λαϊκό πρόβλημα. Στήριξαν τους αγώνες του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ για την αναπλήρωση των απωλειών για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Ήταν και είναι στο πλευρό του αγροτικού κινήματος, της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων η οποία την Δευτέρα 28 Γενάρη θα βρίσκεται με τα τρακτέρ στους δρόμους του Αγώνα για τα συμφέροντα της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Ήταν και είναι στο πλευρό του μαχόμενου κινήματος των ΕΒΕ , των γυναικών , των φοιτητών και των μαθητών. 
Ενημέρωσαν το λαό ότι οι περιφέρειες και οι δήμοι μέσα από τον Καλικράτη γίνονται ισχυρά εργαλεία προώθησης της ανάπτυξης που έχει κριτήριο το κέρδος, δένονται περισσότερο με τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες σε κάθε περιοχή και συμμετέχουν στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Τώρα με τον Κλεισθένη Ι τα πράγματα χειροτερεύουν και  οι εργαζόμενοι της περιοχής αυτό πρέπει να το υπολογίσουν καλά.   
Οι κομμουνιστές και οι αγωνιστές που συνεργάστηκαν με το ΚΚΕ ήταν και  θα είναι πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική ακόμα κι αν αναλάβουν ευθύνη διοίκησης, όπως κάνουν οι 5 κομμουνιστές δήμαρχοι».  

Η συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές δεν αποσπάται από τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική
Ο Δ. Παρασκευάς στην ομιλία του τόνισε ότι «έχουμε τα μάτια μας στραμμένα, σε όλα όσα αφορούν τη ζωή μας, τη ζωή των οικογενειών μας, των νέων ανθρώπων. Μας αφορούν όλα τα λαϊκά προβλήματα γιατί τα προβλήματα και η ζωή μας δεν χωρίζονται σε γενικά και τοπικά. Γιατί η ζωή μας είναι ενιαία. 
Και μπροστά στις Δημοτικές εκλογές το ερώτημα που μπαίνει είναι: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές για το λαό ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, διεκδικώντας στις δικές μας ανάγκες, βάζοντας πλώρη για να απαλλαγούμε από αυτό το σύστημα που γεννά ανεργία, φτώχια και πολέμους.
Ενισχύοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Καρύστου θα βάλουμε πιο ισχυρές βάσεις στην πάλη της επόμενης μέρας για τα προβλήματα του λαού».
Ο Δ. Παρασκευάς επισήμανε τη συμβολή της Δημοτικής Αρχής στη λειτουργία του Δήμου ως επιχείρηση, τη συμβολή της στην προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή κόντρα στην ικανοποίηση λαϊκών αναγκών:
«Ποιος είναι ο ρόλος του Δήμου, της σημερινής Δημοτικής Αρχής του κ. Ραβιόλου και τις προηγούμενης του κ. Μανώλη με την άναρχη ανάπτυξη των αιολικών πάρκων στην περιοχή; Βρέθηκαν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προώθησης αυτών των έργων με κάθε κόστος για το περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων, τις επιπτώσεις σε μια σειρά επαγγέλματα όπως η κτηνοτροφία και η μελισσοκομία.
Ο κ. Ραβιόλος έχει αγαστή συνεργασία με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους υπουργούς της – παρά τια πολιτικές διαφορές τους – για την προώθηση αυτών των επενδύσεων στην περιοχή γιατί συμφωνούν στο βασικό: Ότι η ενέργεια δεν είναι κοινωνικό αγαθό, είναι εμπόρευμα, από το οποίο βγάζουν δισεκατομμύρια οι επιχειρηματικοί όμιλοι. 
Η ανάπτυξη με σκοπό το κέρδος είναι η αιτία που μια ήπια μορφή ενέργειας, όπως η αιολική, δημιουργεί μια σειρά προβλήματα και κινδύνους ακόμη και στην υγεία των κατοίκων και στο περιβάλλον. 
Αυτή είναι η αιτία που εν έτη 2019 και ενώ γίνονται τόσες επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας, ακριβοπληρώνουμε το ρεύμα. Που μια σειρά νοικοκυριά βρίσκονται χωρίς θέρμανση ή προσπαθούν να ζεσταθούν με μεσοβέζικούς τρόπους που κάποιες φορές οδηγούν ακόμη σε τραγικά περιστατικά.
Οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να πετύχουν τους στόχους τους με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις τάζουν αριστερά και δεξιά τα λεγόμενα ανταποδοτικά. "Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι" λέει ο λαός μας!
Η Δημοτική αρχή του κ. Ραβιόλου έχει μεγάλη ευθύνη γιατί συμπλέει με την πρακτική των εταιριών για την εξαγορά των συνειδήσεων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και ειδικά της νεολαίας της περιοχής μας.
Έχει μεγάλη ευθύνη γιατί δίνει "γη και ύδωρ" για τα συμφέροντα των εταιριών. 
Όσοι δικαιολογημένα αγανακτούν σήμερα από την άναρχη εγκατάσταση των αιολικών πάρκων, την εμπορευματοποίηση της ενέργειας, τα κομμένα ρεύματα και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, έχουν κάθε συμφέρον να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, τη Λαϊκή Συσπείρωση, στους αγώνες και στις εκλογικές μάχες.
Άλλο παράδειγμα είναι οι ελλείψεις στην πυρασφάλεια, τη δασοπροστασία, την πρόληψη πλημυρών και άλλων καταστροφών από τα καιρικά φαινόμενα. 
Η Δημοτική Αρχή του κ. Ραβιόλου και σε αυτό τον τομέα συμπλέει στην  πράξη με τις κατευθύνσεις της Κυβέρνησης και της ΕΕ, τη λογική του «κόστους - οφέλους». Οι περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης θεωρούνται δεδομένες από τη δημοτική αρχή γι αυτό δεν διεκδικείται η στήριξη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου με προσωπικό και μέσα, η μετατροπή του σε Πυροσβεστικό Σταθμό, δε διεκδικείται η πρόσληψη προσωπικού στο Δασαρχείο που στελεχώνεται από μόνο 3 άτομα για την επιτήρηση σχεδόν όλου του δήμου, δε διεκδικούνται κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα.
Στον αντίποδα γίνεται επίκληση στην εθελοντική δράση, αναζητούνται χορηγοί για να συνδράμουν σ’ αυτή και ο Δήμος εδώ και λίγα χρόνια πληρώνει το ενοίκιο για να μπορεί να στεγαστεί το ΠΚ Καρύστου.
Άλλη μια πλευρά είναι η διαχείριση του νερού και η αποχέτευση που αποτελούν χρόνια πρόβλημα για όλο το Δήμο. Τόσο η ποιότητα του δικτύου - καθώς μέρη του αποτελούνται ακόμη από αμιαντοσωλήνες - όσο και η επάρκεια του νερού, είναι ζητούμενο ακόμη και για την πόλη της Καρύστου. 
Όμως τι είναι αυτό που μπαίνει εμπόδιο, ενώ υπάρχει η τεχνική γνώση για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων; Είναι το γεγονός πως η υπηρεσία ύδρευσης αποχέτευσης είναι ανταποδοτική, χρηματοδοτείται από τους λογαριασμούς που πληρώνουμε για την κατανάλωσή μας και όχι από κρατικά κονδύλια. Δηλαδή και το νερό μετατρέπεται σε εμπόρευμα! 
Οι υπόλοιποι συνδυασμοί για να μη χρεωθούν την αντιλαϊκή πολιτική,  κυρίως της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ που τους στηρίζουν, αυτοπροσδιορίζονται ως ανεξάρτητοι. 
Βέβαια "ο κόσμος το ΄χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι" πως τόσο ο συνδυασμός του κ. Ραβιόλου όσο και του κ. Χατζηνικολή απαρτίζονται και από στελέχη της ΝΔ. Η ΝΔ με ανακοίνωσή της στηρίζει τον κ. Χατζηνικολή. Γι αυτό έχει φουντώσει η συζήτηση για τις μεταγραφές συμβούλων μεταξύ των συνδυασμών τους.
Και οι ίδιοι και τα κόμματα που τους στηρίζουν είναι δοκιμασμένοι». 

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή 
για τα λαϊκά προβλήματα
«Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τα προηγούμενα χρόνια βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή. Πήγαμε κόντρα στο ρεύμα της ηττοπάθειας κρατώντας τη φλόγα του αγώνα αναμμένη σε μια περίοδο που κυριαρχούσαν ακόμη οι αυταπάτες της δήθεν "πρώτης φοράς αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αυταπάτες για φιλολαϊκή διαχείριση εντός των τειχών του συστήματος, χωρίς σύγκρουση με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και της ΕΕ. 
Πρωτοστατήσαμε, μέσα από τους φορείς που συμμετέχουμε, για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων στην περιοχή. Διοργανώσαμε απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κάρυστο ενάντια στο 3ο Μνημόνιο και τους μνημονιακούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό, ενάντια στην προσπάθεια να μπουν εμπόδια στην κήρυξη της απεργίας, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.
Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά σε Κάρυστο και Μαρμάρι πετυχαίνονται να ανακοπεί το κύμα των διακοπών, να δεχτεί η ΔΕΗ διακανονισμούς που πριν δε δέχονταν. Ήμαστε στην πρώτη γραμμή ενάντια στην προσπάθεια να γίνει ο τόπος μας τσιφλίκι των μονοπωλίων της ενέργειας.
Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και παρά το γεγονός πως η Λαϊκή Συσπείρωση είχε μόνο μια εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλο, ήταν το μάτι και το αυτί του λαού. Αναδείχθηκε σε μοναδική αντιπολίτευση από τη πλευρά των λαϊκών συμφερόντων. 
Το αποδεικνύουν αυτό οι δεκάδες παρεμβάσεις, τα έκτακτα θέματα για λαϊκά προβλήματα όπως του νερού, της διαχείρισης των απορριμμάτων, της πυροπροστασίας, της στήριξης του αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου, ενάντια στην αύξηση του εισιτηρίου στη γραμμή Μαρμάρι-Ραφήνα, ενάντια στη διάθεση των ταμιακών διαθέσιμων του Δήμου, για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και άλλα».

Κάλεσμα συσπείρωσης και δράσης για την ενίσχυση του ΚΚΕ 
Ο Δ. Παρασκευάς έκλεισε την ομιλία του απευθύνοντας κάλεσμα συσπείρωσης σε ανθρώπους του λαού, αγωνιστές, ανεξάρτητα με το αν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ:
«Απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης: Σε όλους όσους δε θέλουν Δημάρχους και Δημοτικές Αρχές να παριστάνουν υποκριτικά τους Πόντιους Πιλάτους «νίπτοντας τας χείρας τους» μπροστά στην αντιλαϊκή θύελλα που εξαπολύουν οι κυβερνήσεις. Σε όσους θέλουν οι Δήμαρχοι να είναι στο πλευρό του λαού, πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όπως έκαναν και κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι. Σε όσους δε θέλουν και δε βολεύονται στις ελεημοσύνες, στα ψίχουλα που προσφέρουν οι δήμοι για να συγκαλύψουν τις ευθύνες της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και τη δική τους συνενοχή. Σε όσους δεν ξεχνάνε και δε θέλουν να δώσουν συγχωροχάρτι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που μας τσάκισαν με τα αντιλαϊκά μνημόνια. Σ’ αυτούς που δε θέλουν να δώσουν συγχωροχάρτι στο ΣΥΡΙΖΑ που εξαπάτησε και εκμεταλλεύτηκε με τον πιο αισχρό τρόπο τις ελπίδες και τον αγώνα τους. Που συνεχίζει σήμερα, πατώντας επί πτωμάτων, να προσποιείται το σωτήρα. Που ξεπλένει μέχρι και το ΝΑΤΟ και τον "διαβολικά καλό" Τραμπ. Σ’ αυτούς που δε συμβιβάζονται με την ανοχή απέναντι στο φασισμό και τον εθνικισμό, στη ναζιστική ΧΑ.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους πιστεύουν, όπως και εμείς, ότι στη ζωή μας πρέπει να παλεύουμε κάθε μέρα για όλα όσα μας απασχολούν εμάς και τις οικογένειές μας.
Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα συμπόρευσης στους νέους και τις νέες που δίνουν ακόμη τον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης στο σχολείο ή τη σχολή τους μέσα από πολλές αντιξοότητες, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Στους νέους και τις νέες που αντιμετωπίζουμε πότε την ημιαπασχόληση ή την ανεργία και πότε τη δουλειά χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιώματα. 
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσοι σκέφτεστε ότι το παρόν και το μέλλον μας δε μπορεί να το αφήσουμε σ’ αυτούς που θέλουν να κάνουν κουμάντο για μας χωρίς εμάς.
Με κάθε τρόπο στις εκλογικές μάχες να στηρίξετε τη μόνη αισιόδοξη και ελπιδοφόρα επιλογή: τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης!»