Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας

Περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί από κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Χαλκίδας Γιάννη Τζαβάρα και τον νυν Δημοτικό Σύμβουλο και υποψήφιο με τη Λαϊκή Συσπείρωση Βαγγέλη Σταματούκο.
Οι υποψήφιοι περιόδευσαν στους χώρους της Περιφερειακής Ενότητας και συζήτησαν με τους εργαζόμενους. Απηύθυναν κάλεσμα συμπόρευσης ....
με το ΚΚΕ και τη Λαική Συσπείρωση σε όλες τις κάλπες. 
Πιο συγκεκριμένα:
“Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ για να δυναμώσει η διεκδίκηση όλων όσων χάσαμε στην κρίση. Να δυναμώσει η πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των προηγούμενων που  συμπλέουν στο χτύπημα των δικαιωμάτων. Όλοι μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.  

Η πραγματική διαφορετική δύναμη που προασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζόμενων είναι το ΚΚΕ. Ισχυρό ΚΚΕ παντού με περισσότερους βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που θα είναι πραγματική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση.

Έτσι μπορεί να εκφραστεί η πραγματική διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια. Ξέρετε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ θα κατατεθεί στην προσπάθεια να δυναμώσει το ρεύμα συνολικής αμφισβήτησης και ανατροπής, κόντρα στη φτώχεια και τη μίζερη ζωή, για να ζούμε όπως μας αξίζει σήμερα. Ξέρετε ότι το ΚΚΕ δε θα κάνει αλισβερίσια, δεν θα αλλάξει, δε θα γίνει “μπαλαντέρ” για την προώθηση της πολιτικής τους, όπως κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα.”

Επίσης στην περιοδεία, ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για την πρόταση νόμου που πρόκειται να καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάργηση του άρθρου 103 του Συντάγματος που απαγορεύει τη νομιμοποίηση των συμβασιούχων. Την πρόταση αυτή υιοθετούν 7 Ομοσπονδίες, 98 πρωτοβάθμια Σωματεία, 5 Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και 3 Επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων και καλούν σε οργάνωση πανδημοσιοϋπαλληλικού συλλαλητηρίου την Τρίτη 12 Φλεβάρη, με συγκέντρωση στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή. Ανέδειξαν την ανάγκη τώρα να δυναμώσει ο αγώνας των συμβασιούχων για : 
-εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, 
και -μαζικούς μόνιμους διορισμούς, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.
Τονίστηκε ότι:
“Την ίδια στιγμή που έχουν σε ομηρία τους συμβασιούχους, γίνονται ευδιάκριτες οι ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό και μέσα. Αυτά είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων. Η χρόνια υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση, όμως την ίδια στιγμή επιδοτούνε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, δίνουν 4 δις για το ΝΑΤΟ. Εξάλλου διαγωνίζονται ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το ποιος θα κρατήσει πιο ψηλά τη σημαία των Νατοϊκών συμφερόντων.”