Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΕΛΛΗΝΟΣ ΛΟΓΟΥ» ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ

Με την εξαιρετική πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσοστόμου εδώ και λίγο καιρό  στο φιλόξενο χώρο του πνευματικού κέντρου του Ι. Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ιστιαίας, στην δεύτερη έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, λειτουργεί ένα νέο τμήμα του φροντιστηρίου «Έλλην Λόγος», με φυσική έδρα την πόλη της Χαλκίδος, έχοντας κυρίαρχο στόχο την συνεργασία κληρικών, υποψηφίων κληρικών, ιεροψαλτών  και στελεχών της τοπικής Εκκλησίας για την γνωριμία, κατανόηση και εμπέδωση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και την λειτουργικότητα της στη....
μυστηριακή ζωή.
Άλλωστε η ελληνική γραμματεία για την Ορθόδοξη Εκκλησία αναμφισβήτητα αποτελεί ανεκτίμητο στοιχείο και θεμέλιο του ανθρώπινου πολιτισμού καθώς είναι πασίδηλος ο ρόλος των αρχαίων ελληνικών στην επιστημονική πρόοδο, την ουσιαστική κατάρτιση και πνευματική συγκρότηση του ανθρώπινου βίου αλλά και τρόπος ικανός μεταδόσεως του ευαγγελικού Λόγου.
Με γνώμονα το πνευματικό συμφέρον, την πνευματική ανασυγκρότηση και την ορθή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, ικανός αριθμός κληρικών και λαϊκών συμμετέχουν, ενεργά και φέτος, στις κατά εβδομάδα συνάξεις αυτής της πρωτότυπης προσπάθειας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, καταβάλλοντας προσπάθεια εφαρμογής του λόγου του Απ. Παύλου προς τον μαθητή του και Απόστολο Τιμόθεο: «ταύτα μελέτα, εν τούτοις ίσθι, ίνα σου η προκοπή φανερά ή εν πάσιν» (Α΄ Τιμ. 4,15).
Η κοπή της βασιλόπιτας για το νέο κύκλο των φροντιστηριακών μαθημάτων της Ιστιαίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της  Πέμπτης 24 Ιανουαρίου 2019 μέσα σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα αλληλοσεβασμού και αγάπης, υπακούοντας έτσι στην αγωνία του σεπτού προσώπου του Ποιμεναρχου μας για την πνευματική καλλιέργεια των πνευματικών του τέκνων συνεργαζόμενος ο ίδιος καταλλήλως και με ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον έχοντας θέσει για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδος ως συντονιστή τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, Ιεροκήρυκα και ως διδάσκαλο τον εκλεκτό διδάκτορα Φιλολογίας κ. Άγγελο Μαντά, ενώ για την Πόλη της Ιστιαίας, τον Φιλόλογο και Θεολόγο Οικον. Ιωαννη Σούρα.
 Εν κατακλείδι, αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα είναι εντελώς δωρεάν και λειτουργούν για την Πόλη της Χαλκίδος, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως (Μεσσαπίων 10) κάθε Τρίτη πρωί  11:00-12:00,  ενώ για την πόλη της Ιστιαίας, στο Πνευματικό κέντρο του Ι.Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κάθε Πέμπτη απόγευμα 18:00-19:00.