Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε η Ενορία της Νέας Λαμψάκου Χαλκίδος τον προστάτη και Πολιούχο της Άγιο Τρύφωνα, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019.
Κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας - Γραμματεύς της Ι. Μητροπόλεως, με την πολυπληθή συμμετοχή και Ιερέων της Ι. Μητροπόλεως.
Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Τρύφωνος, ανά τας οδούς της Ενορίας, στην οποία....
συμμετείχε πλήθος πιστών.
Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην τελεσθείσα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ κήρυξε και τον θείο λόγο.
 Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο και ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης – Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, ο Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου – Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, ο Εφημέριος της Ενορίας Πρεσβ. Πέτρος Βλαχος και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Πορφύριος Γερμανός.
 Πριν την Απόλυση ετελέσθη ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του νέου μήνα, κατά τον οποίο αναγνώσθηκαν και οι Ευχές του Αγίου Τρύφωνος, ενώ κλείνοντας την πανήγυρη ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τον Εφημέριο της Ενορίας Πρεσβ. Πέτρο Βλαχο για την ωραία διοργάνωση της πανηγύρεως και την αντιπροσωπεία των μαθητών των Σχολείων της Λαμψάκου, που παρέστησαν στην πανήγυρη με τις Σημαίες τους.
Κατόπιν προσκλήσεως του ιεροψάλτου της Ενορίας κ. Χαραλάμπους Τσάκαλου, στις Ι. Ακολουθίες έψαλαν θαυμάσια Χορωδίες μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, στον μεν Εσπερινό υπό την διεύθυνση του κ. Δήμου Τσίμπου, στην δε Θεία Λειτουργία υπό την διεύθυνση του κ. Στυλιανού Μπενή.