Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, πρώην μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στελέχους της ΛΑΕ

Βαγγέλης ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Οικονομολόγος - Σύμβουλος Επιχειρήσεων, πρώην μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στέλεχος της ΛΑΕ

Η συστράτευση με το ΚΚΕ των ανθρώπων που εξακολουθούν να εμπνέονται από τον στόχο της κοινωνικής απελευθέρωσης, ειδικά σήμερα και μετά από τη συσσωρευμένη πια εμπειρία των τελευταίων ετών είναι επιβεβλημένη, ανάμεσα σε πολλά άλλα, γιατί:
Και πάλι κόντρα στο ρεύμα, το ΚΚΕ δικαιώθηκε σε ΟΛΕΣ τις εκτιμήσεις και τη στάση του, την ώρα που κάποιοι από εμάς υπηρετούσαμε το πολιτικό σχέδιο ....
της «κυβερνώσας αριστεράς», άλλο ένα ευρωκομμουνιστικό κληροδότημα που το πληρώνουν πανάκριβα οι υποτελείς τάξεις της πατρίδας μας.
Μέσα από τη μελέτη και της δικής του Ιστορίας, τις καμπές που σημάδεψαν αυτήν την πρώτη απόπειρα σοσιαλιστικής οικοδόμησης, το ΚΚΕ έχει αποκρυσταλλώσει στέρεα τη στρατηγική για τον σοσιαλισμό που είναι αναγκαία και εφικτή στην εποχή μας, χωρίς «στάδια» και «μεταρρυθμίσεις».

Ο καπιταλισμός της εποχής μας είναι ο γερασμένος, σαπισμένος καπιταλισμός που κάθε επεισόδιο της κρίσης του - σαν κι αυτό που βιώσαμε, ακόμη πιο πολύ αυτό που επίκειται - θα είναι όλο και πιο σφοδρό, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος όλο και πιο πιθανός, γι' αυτό κιόλας οι φαιές εφεδρείες του συστήματος ζεσταίνουν τις μηχανές τους. Ο κόσμος της εργασίας έχει κάθε λόγο να συσπειρωθεί στο ΚΚΕ, στο συλλογικό υποκείμενο εκείνο που αποτελεί την τελευταία γραμμή άμυνας και συνάμα τη δύναμη που μπορεί νικηφόρα να ηγηθεί της λαϊκής αντεπίθεσης.

Είναι η ώρα που όλοι οι έντιμοι αριστεροί άνθρωποι, με πολλούς από τους οποίους συμπορευτήκαμε σε λάθος μονοπάτια, αλλά πάντα από τη σωστή ταξική όχθη, οφείλουμε να αφήσουμε κατά μέρος την κατάθλιψη, την «ήττα» και την αποστράτευση, να δούμε κατάματα πως η επιμονή σε αδιέξοδες επιλογές, με τον έναν ή άλλον τρόπο, αποτελούν επανεκδόσεις του ίδιου έργου που τόσο μας ντρόπιασε και να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα. Η εκλογική στήριξη του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, η πύκνωση των γραμμών του ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι το πιο εύστοχο βόλι, για να αρχίσει να ανατρέπεται ο αρνητικός ταξικός συσχετισμός.

Προσωπικά, καταθέτοντας με σεμνότητα την ειλικρινή μου αυτοκριτική για τον βαθμό που συμμετείχα από στελεχικές θέσεις, αν και ανυστερόβουλα και με ανιδιοτέλεια, στην αναρρίχηση στην κυβέρνηση αυτού του μορφώματος που τσακίζει τον κόσμο της εργασίας, συκοφαντώντας ταυτόχρονα τις αξίες της αριστεράς, δηλώνω αποφασισμένος να στρατευθώ στο πλάι του Κόμματος όπου μου ζητηθεί. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στη γενιά που έρχεται στο κατόπι μας, στη γενιά - ναι είμαστε ιστορικά αισιόδοξοι - που θα νικήσει.