Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Ευβοίας (Σ.Π.Π.Ε.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου / Π.Ε.Π.Π.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ : « Προς αποκατάσταση της τάξης για τις νέες καταγγελίες περί πρόσληψης ΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ Προπονητών σε πάγκους σωματείων της Α’ Κατηγορίας Ευβοίας »
Σε συνέχεια του με αρ.πρ. 49/12-11-2018 εγγράφου μας προς την διοργανώτρια αρχή του Ευβοϊκού Ποδοσφαίρου (Ε.Π.Σ.Ε.) που αφορούσε καταγγελίες συναδέλφων μελών του συνδέσμου για πρόσληψη ΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ Προπονητών σε πάγκους σωματείων της Α’ Κατηγορίας Ευβοίας ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Ευβοίας (Σ.Π.Π.Ε.) με μέριμνα την δίκαιη ...

μεταχείριση και απόδοση ευθυνών σε όλα τα μέλη του θα ήθελε να διευκρινίσει τα εξής:
α) Το φαινόμενο συνεργασίας ομάδων Α’ Κατηγορίας Ευβοίας με ΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ προπονητές, οι οποίοι δηλώνονται ως εκπρόσωποι ομάδων ή καλύπτονται από άλλους διπλωματούχους προπονητές ώστε να ασκούν τα καθήκοντα του Α’ προπονητή στην Τεχνική Περιοχή (πάγκος) κατά την διάρκεια
του αγώνα της ομάδας τους, έχει εξαλειφθεί στο 95% και βαδίζει προς την απόλυτη τιμή του.
Από τις 16 ομάδες της Α’ Κατηγορίας μόνο σε μια εμφανίζετε το φαινόμενο αυτό.
β) Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Ε.Π.Σ.Ευβοίας εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Κ.Α.Π., τα άρθρα 5, 6 ,12 ,14 , 15 ,16 , 20 & 23 του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚA και τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου 2018 – Κυρώσεις σε σωματεία και Π.Α.Ε. - άρθρο 11, παρ. α, «Για τα σωματεία τοπικών κατηγοριών, στις οποίες είναι υποχρεωτική η πρόσληψη προπονητή, χρηματικό πρόστιμο εκατό (100,00) Ευρώ ανά αγώνα» προέβη σε ανάλογη απόφαση – ποινή (υπ’ αριθ. 7/13.2.2019) σε σωματείο που δεν συμμορφωνόταν.
Χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή και περιμένουμε την εφαρμογή της.
γ) Συμφωνεί και συμπαραστέκετε σε όλους τους Διπλωματούχους Προπονητές οι οποίοι έχουν ξοδέψει χρήμα, χρόνο, κόπο και το μεγάλο άγχος των εξετάσεων για να παρακολουθήσουν τις Σχολές UEFA ώστε να είναι τυπικοί, επιμορφωμένοι στο αντικείμενο που αγαπούν και να έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν νόμιμα την
ιδιότητα του προπονητή.
Συνάδελφοι, επισημαίνομε ότι, αυτή την εποχή που βρισκόμαστε ενόψει των
εξελίξεων, της υπόστασης του προπονητή ποδοσφαίρου, πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν μία γροθιά. Να είστε βέβαιοι ότι είμαστε παρόντες και παρακολουθούμε ενδελεχώς τα τεκταινόμενα για την απόφαση αυτή της Ε.Π.Σ.Ε. και δε θα διστάσουμε να παρέμβουμε ανάλογα και να καταγγείλουμε όποιον σταθεί εμπόδιο στην εφαρμογή ή την καταστρατήγηση της.
Ο Σ.Π.Π.Ε. επίσης ενημερώνει τα μέλη του πως :
α) Από την ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ η πρόταση της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου (Π.Ε.Π.Π.) και οι σκέψεις της Ε.Π.Ο. – Τμήμα Προπονητών είναι να υπάρξει αλλαγή στην ιεραρχία της Κατηγορίας των διπλωμάτων (UEFA PRO, A , B , C) με τις αντίστοιχες Κατηγορίες Πρωταθλημάτων, καθώς επίσης και να δημιουργηθεί νέα σχολή UEFA D για την Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία.
Γι’ αυτό τον λόγο καλό θα είναι οι ενδιαφερόμενοι προπονητές που θέλουν να αναβαθμιστούν να παρακολουθούν την σελίδα της Ε.Π.Ο. στην ενότητα των ιδρύσεων σχολών UEFA για τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής αυτών.
β) Μετά από ανεπίσημες συζητήσεις του Δ.Σ. του Σ.Π.Π.Ε. με μέλη της Ε.Π.Σ.Ε., υπάρχει η σκέψη από την ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ και για την Β’ Κατηγορία και τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου.
Γι’ αυτό τον λόγο, ο Σ.Π.Π.Ε. προσκαλεί και παρακαλεί όσους εκκολαπτόμενους προπονητές υπηρετούν το άθλημα (Β, Γ Κατηγορία - Ακαδημίες Ποδοσφαίρου) και δεν έχουν παρακολουθήσει ακόμη Σχολή Προπονητών UEFA να δηλώσουν από τώρα ενδιαφέρον για συμμετοχή τους σε αυτές, στο email του Σ.Π.Π.Ε. ( info@sppevias.gr ) ή στο τηλέφωνο 6944537747 (Τοκπασίδης Π.), ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων και έτσι ο Σ.Π.Π.Ε. σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ.Ε.
να μεριμνήσει για την διεξαγωγή αυτής της Σχολής στον τόπο μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να αποφύγουν οι συμμετέχοντες τα περιττά έξοδα (διαμονής, διατροφής, μετακινήσεων κ.τ.λ.).
γ) Τέλος, σας προσκαλούμε στην καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας που θα πραγματοποιηθεί σε κοινή εκδήλωση με την Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ και το Σ.Δ.Π. ΕΥΒΟΙΑΣ την ΔΕΥΤΕΡΑ 25.02.2019 και ώρα 19:00 στο Κτήμα ΑΝΘΗΔΩΝ στην περιοχή Ανθηδόνας (επαρχ. Οδό Μουρικίου-Δροσιάς), ώστε να συζητήσουμε και από κοντά οποιαδήποτε θέματα ή οποιεσδήποτε προτάσεις λειτουργίας και δράσεων που μας αφορούν.
 Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη τιμή και χαρά.

 Με εκτίμηση,
 Ο Πρόεδρος                             Ο Αναπληρωτής  Γενικός Γραμματέας
 ΤΟΚΠΑΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ        ΕΡΜΗΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ