Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

   27-02-2020

Προς  : ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 Γεώργιο Ζέρβα

Θέμα:    Άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την έντονη ρύπανση που δέχεται η πόλη του Αλιβερίου και η ευρύτερη περιοχή του από την λειτουργία της υπάρχουσας τσιμεντοβιομηχανίας. 
  Πρόεδρε,
Οι πάρα κάτω υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης αιτούμεθα όπως στο ...
αμέσως επόμενο διάστημα των έξη ημερών από σήμερα, όπως αυτό προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου αλλά και  το άρθρο 74 του Ν 4555/2018, συγκαλέσετε Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα συζήτησης, την έντονη ρύπανση που δέχεται η πόλη του Αλιβερίου και η ευρύτερη περιοχή του από την λειτουργία της υπάρχουσας τσιμεντοβιομηχανίας. 
Το φαινόμενο της ρύπανσης έλαβε χθες έντονες και λίαν ανησυχητικές διαστάσεις για την δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής και ως εκ τούτου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κρίνεται επιβεβλημένη και κατεπείγουσα. 
Στην συνεδρίαση είναι αναγκαίο  να κληθούν όλοι οι φορείς της περιοχής και εκπρόσωποι της Περιφέρειας στα πλαίσια της άμεσης λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος και της Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου που χρόνια τώρα καθυστερούν αδικαιολόγητα να υλοποιηθούν.


Για τον συνδυασμό
ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου
Ο επικεφαλής του Δημήτρης Γ. Θωμάς

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Βλάχος Αναστάσιος
Βότση Σοφία
Ζέρβας Θεμιστοκλής
Κιούσης Νικόλαος
Μάγειρας Δημήτριος
Μπάτσα- Θωμά Αρετή
Ντόβολης Ευάγγελος
Ποθητάκης Άγγελος
Στουπή Ελένη
Χριστόπουλος Βασίλειος