Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ στα «Γαϊτανάκια του Ευρίπου»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Ξεπέρασε κάθε ρεκόρ η συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα και την Εύβοια, Σχολείων, ανεξάρτητων ομάδων μικρών και μεγάλων… που στήριξαν με την παρουσία τους και γιγάντωσαν τον αποκριάτικο θεσμό της Χαλκίδας, τα «ΓΑΪΤΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ», σήμερα το πρωί της Κυριακής (23/2), στην κατάμεστη από κόσμο παραλία. 
Εξήντα έξι (66) Σύλλογοι, σχολεία, ανεξάρτητες ομάδες, Κανόε Καγιάκ, πλεούμενα, εβδομήντα τρία (73) Γαϊτανάκια, και χίλιοι τετρακόσιοι και πλέον χορευτές όλων των ηλικιών, προσέφεραν ένα εντυπωσιακό και συγκινητικό θέαμα, κατακλύζοντας με τα Γαϊτανάκια τους τόσο την παραλία Χαλκίδας από την Παλαιά Γέφυρα μέχρι και  την....
προβλήτα Αγ. Νικολάου, όσο και το στενό του Ευρίπου μέσα στη θάλασσα. 
Στην έναρξη της εκδήλωσης η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, ευχαρίστησε  για την τεράστια ανταπόκριση όλους τους συλλόγους, δασκάλους χορού, χορευτές και τους εκατοντάδες θεατές που δημιούργησαν το αδιαχώρητο σε όλο το μήκος της παραλίας και αφιέρωσε την εκδήλωση στην όμορφη Κάρυστο καθώς κάθε χρόνο, τα Γαϊτανάκια του Ευρίπου κλείνουν την παρουσίαση με το γνωστό σε όλους μας, Ευβοιώτικο Καβοντορίτικο.
Η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Ελένη Αϊδίνη, λίγο πριν το νησιώτικο γλέντι με τους Νίκο Οικονομίδη, Κυριακή Σπανού και την ορχήστρα τους, τίμησε με αναμνηστικά διπλώματα όλους τους συμμετέχοντες και τον Δημήτρη Ελευθερίου, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια.
Όσο γράφονται αυτές οι γραμμές το γλέντι στην παραλία συνεχίζεται, όπως βέβαια και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις μας, με κορύφωση το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς  και το «ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ».