Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΪΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟ

Τη Κυριακή της Πεντηκοστής, 7 Ιουνίου 2020, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Καμαρίτσας, με την συμμετοχή Κληρικών εκ Χαλκίδος και της Αρχιερατικής Περιφερείας Μεσσαπίων,
Μετά την Αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, κάνοντας ...
αναφορά στη διδασκαλία της Εκκλησίας μας περί του Αγίου Πνεύματος.
Την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020 το πρωί ο Σεβασμιώτατος, μετά των συνοδών του Κληρικών, μετέβη στο πανηγυρίζον Ι. Εξωκκλήσιο Αγίας Τριάδος-Αμπουδιώτισσας, στην Σέττα του Δήμου Ερετρίας. Εκεί τον υποδέχθηκαν οι Εφημέριοι των Ενορίών Άνω Βάθειας και Καλλιθέας, Σακελλάριοι Δημήτριος Αργύρης και Κωνσταντίνος Κιούσης.
Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία. Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας κήρυξε τον θείο λόγο στους ευσεβείς χριστιανούς,  αναφερθείς στην σπουδαιότητα και την ισοτιμία του Αγίου Πνεύματος με τον Πατέρα και τον Υιό. Τόνισε ότι το Άγιο Πνεύμα είναι πρόσωπο και σε εμάς τους ανθρώπους εμφανίζεται με γήινα χαρακτηριστικά(είτε σαν περιστέρι είτε σαν πύρινες γλώσσες...), για να μπορέσουμε να το κατανοήσουμε  και προέτρεψε τους πιστούς να λέμε καθημερινώς την προσευχή που αφορά το Άγιο Πνεύμα (Βασιλεύ ουράνιε, Παράκλητε...) μέσα από την οποία ζητάμε, να κατασκηνώσει το Άγιο Πνεύμα σε εμάς και όχι απλώς να έλθει... Έτσι αγιάζεται όλη η ύπαρξή μας, καθώς το σώμα μας γίνεται οίκος-ναός του Θεού.
Παρόντες ήταν και ο Δήμαρχος Ερέτριας, κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, με τους Αντιδημάρχους κ. Γεώργιο Σμπιλήρη κ. Παναγιώτα  Μπούγα – Μπαραμπούτη, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Σέττας κ. Ευαγγελία Αργύρη, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Μακρυχωρίου, επαρχίας Κονιστρών, κ. Σταύρος Δήμου.
Το Αναλόγιο διηκόνησαν ο Ιεροψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης με τον Ιεροψάλτη της Ενορίας Σέττας κ. Χρήστο Μωραΐτη.