Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

« Όσα δεν φθάνει η αλεπού»

   Για άλλη μια φορά η «λαϊκή συσπείρωση» , πιστεύοντας ότι μόνο αυτή έχει το προνόμιο να υποστηρίζει τον εργαζόμενο. Πιστεύοντας για άλλη μια φορά ότι, όλοι οι άλλοι , καταπατούν δικαιώματα των εργαζομένων. Πιστεύοντας για άλλη μια φορά ότι, τα λόγια από την ασφάλεια του υπολογιστή, σε μορφή δελτίο τύπου ή η μονομερής ενημέρωση τους δίνει προβάδισμα στην υπεράσπιση του συμφέροντος του λαού.
    Η Ιστορία έχει αποδείξει άλλωστε ότι, ποτέ δεν θελήσατε να δώσετε λύσεις από τη θέση της συμπολίτευσης και « βολεύεστε» μια ζωή πίσω από τη στείρα αντιπολίτευση σας, είτε αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή, είτε τα δημοτικά συμβούλια, όπου ακόμη έχετε ....
εκπροσώπους.
    Στο θέμα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων, τουλάχιστον στη βαθμίδα που έχω στην ευθύνη μου, στον Δήμο Χαλκιδέων, δόθηκε η νομιμότατη ,βάση Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά και συγχρόνως ηθική λύση. Έτσι τα πρωτόκολλα καθαριότητας τηρήθηκαν όχι απλά στο ακέραιο, αλλά και πολύ παραπάνω.
    Χορηγήθηκαν έξτρα Μέσα Ατομικής Προστασίας, σε όλες τις εργαζόμενες και σε καμία περίπτωση δεν έγινε καταπάτηση του εργασιακού τους ωραρίου. Το ότι χρειαζόμαστε μόνιμο προσωπικό, δεν το αμφισβήτησε ποτέ κανείς και όλοι μας στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή.
     Ζητήσαμε από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, έξτρα αποζημίωση για το χρονικό διάστημα απασχόλησής τους, πέρα από την πρόσθετη επιχορήγηση που έστειλε το ίδρυμα νεότητας, σαν φορέας χρηματοδότησής τους, τονίζοντας ακριβώς, την διαπίστωση της σχέσεως παραγωγής έργου και αμοιβής.
     Είμαστε από τις ελάχιστες ΣΕΔΕ, ίσως και η μόνη, που θελήσαμε να επεκτείνουμε τον «γιατρό εργασίας» και στον κλάδο των σχολικών ευπρεπιστριών, παρά την συγκεκριμένη σύμβαση έργου που υπογράφουν.
    Προσπαθήσαμε να καλύψουμε τα κενά των αναρρωτικών αδειών, που δεν δικαιούνται, με νόμιμο και συγχρόνως ανθρώπινο τρόπο.
    Μάλλον, όλα τα ανωτέρω τελικά είναι που σας ώθησαν , στην έκδοση ενός δελτίου τύπου που στηρίζεται, όπως άλλωστε κάνετε, σε μια αντιπολίτευση άνευ ουσίας, γιατί ακριβώς τα ίδια τα αποτελέσματα σας διαψεύδουν.
    Κύριοι και κυρίες της Λ.Σ. , στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε κόμματα, ούτε γαλάζιοι, πράσινοι και κόκκινοι δημοτικοί σύμβουλοι. Το χρώμα και το κόμμα, πρέπει να είναι το καλό και το συμφέρον του πολίτη και μόνο και προς τα εκεί πορεύεται η σημερινή δημοτική αρχή.
    Τώρα μιλώντας για τον πολιτικό χώρο που υποστηρίζω στην κεντρική κυβέρνηση, είναι αυτό που η επικεφαλής του, έκανε άνω κάτω τη βουλή και τις συνειδήσεις πολλών μέσα σε μήνες, κάτι που η παρουσία του δικού σας κόμματος, χρόνια τώρα δεν κατάφερε. Είναι το κόμμα που έδωσε από τα χρήματα που έλαβε σαν κρατική επιχορήγηση , για την στήριξη του συστήματος υγείας , προσφέροντας το πάλι στον πολίτη, σε αντίθεση με δικούς σας εκπροσώπους που πληρώνονται χρόνια τώρα από τον πολίτη, με βίλες και πόθεν έσχες που ζαλίζουν, οι οποίοι δεν έδωσαν ούτε ευρώ. Είναι το κόμμα που η επικεφαλής του, θα μπορούσε να απολαμβάνει των προνομίων τέσσερα χρόνια σαν συμπολίτευση και τώρα πάλι να ήταν στη βουλή και δεν το έκανε γιατί , βγήκε ανοιχτά και υποστήριξε τον πολίτη και όλα όσα χρόνια τώρα του «φορτώνουν» στην πλάτη του, με το δικό σας κόμμα να «βυθίζεται» ολοένα και περισσότερο από τη μια εκλογική αναμέτρηση στην άλλη.
     Πριν λοιπόν, αναλωθείτε ξανά σε δελτία τύπου ανούσια και στηριζόμενα στη δική σας , όπως πάντα, πλευρά του νομίσματος, να σας υπενθυμίσω να ρίξετε μια ματιά στο βιογραφικό μου, το οποίο σελίδα, σελίδα με βοήθησαν και με στήριξαν οι βιοπαλαιστές γονείς μου, μ’ ένα συνοικιακό μπακάλικο στη Ν. Αρτάκη. Κανένα κόμμα δεν με βοήθησε οικονομικά να σπουδάσω , κανένα κομματικό βαρίδι δεν με «κρατά» υποχείριο του και θα παλεύω , όσο αντέχω, για το συμφέρον και το καλό του πολίτη από όποιο κομματικό μετερίζι και αν προέρχεται , πιστή στις αξίες και τις αρχές που έχω. Έτσι και πολλές ακόμα χιλιάδες κόσμου που όσο και να σας φαίνεται παράξενο προέρχονται από κομματικούς χώρους διαφορετικούς από τον δικό σας. Ναι, προσγειωθείτε, Άνθρωποι, εργαζόμενοι , υπάρχουν παντού, δεν έχετε μόνο εσείς αυτό το προνόμιο.

                                                                                                                 Ελένη Μιντζιφίρη
                                                                                                     Πρόεδρος ΣΕΔΕ Δήμου Χαλκιδέων