Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με τον νέο θεσμό «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επιχειρεί φέτος το καλοκαίρι να συνδέσει την αρχαία ελληνική παράδοση με το σύγχρονο πολιτισμό με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που εκπονήθηκε και θα υλοποιηθεί με την στήριξη των κάτωθι πολιτιστικών οργανισμών: Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, MOMus, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λαογραφικό και ...

Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Λύκειο Ελληνίδων, Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πολιτιστικός Οργανισμός ΝΕΟΝ.
Η πρώτη φάση του προγράμματος θα διαρκέσει το διάστημα 18 Ιουλίου - 30 Σεπτεμβρίου 2020 και περιλαμβάνει 270 εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, χορού και εικαστικών σε 122 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε 43 νομούς σε ολόκληρη τη χώρα.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας συμμετέχει με χαρά στο νέο αυτό φιλόδοξο  εγχείρημα του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα φιλοξενήσει επτά εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί : 
Αύγουστος 2020
Σάββατο 22/8/2020: «Ρεσιτάλ με έργα Μίκη Θεοδωράκη», Εθνική Λυρική Σκηνή,  Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»
Ώρα έναρξης: 20:30, ώρα προσέλευσης: 19:30
(Με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων)
Κυριακή 23/8/2020: «Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής-Χορευτικά σόλι», Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας ( οδός Ελευθ. Βενιζέλου 13)
Ωράριο λειτουργίας Μουσείου: 9:00-16:00


Σεπτέμβριος 2020
Κυριακή 6/9/2020: «Συναυλία Αρχαίας Ελληνικής μουσικής με το σύνολο Χρυσέα Φόρμιγξ», Εθνική Λυρική Σκηνή, Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Μουσείου)
Ώρα έναρξης: 19:00, ώρα προσέλευσης 18:00


Τρίτη 15/9/2020: «Σπουδαία Ερείπια - Η Ελλάδα με τα μάτια των ξένων ταξιδιωτών (16ος-19ος αιώνας)» Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» 
Ώρα έναρξης: 19.00, ώρα προσέλευσης: 18:00


Χρήσιμες πληροφορίες για το κοινό: 
  • Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ελάχιστη συμβολή αποτελεί η καταβολή αντιτίμου του εισιτηρίου εισόδου (όπου προβλέπεται) στον αρχαιολογικό χώρο ή Μουσείο που φιλοξενεί την εκάστοτε εκδήλωση. Συγκεκριμένα, για το Μουσείο Ερέτριας, τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ, για το Μουσείο Χαλκίδας- οδός Ελ. Βενιζέλου 13, τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ.
  • Η διάθεση των εισιτηρίων (δελτίων εισόδου) για τις εκδηλώσεις θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος προ-κράτησης στον διαδικτυακό τόπο https://digitalculture.gov.gr/. Για κάθε εκδήλωση θα υπάρχει ξεχωριστή ηλεκτρονική προ-κράτηση μέσω του συγκεκριμένου ιστοτόπου. Για την πραγματοποίηση της προ-κράτησης, ο θεατής θα συμπληρώνει το ονοματεπώνυμο και την ηλεκτρονική του διεύθυνση (e-mail) και ακολούθως θα αποστέλλεται σε αυτήν το προσωπικό δελτίο εισόδου του στον χώρο της εκδήλωσης.  
  • Από το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων το 20% θα διατίθεται από τα γραφεία της ΕΦΑ Ευβοίας  το πρωί της ημέρας της εκδήλωσης με τήρηση σειράς προτεραιότητας (τηλ. επικοινωνίας: Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»: 2221022402, Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας (Παλαιό): 2221025131, Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας: 2229062206), εφόσον δεν έχει καλυφθεί η πληρότητα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. 
  • Οι θεατές κατά την προσέλευσή τους στο χώρο της παράστασης θα πρέπει να επιδεικνύουν τα δελτία εισόδου (είτε τυπωμένα είτε ηλεκτρονικά).    
Σημειώνουμε ότι είναι σε πλήρη η ισχύ τα πρωτόκολλα ασφαλείας που επιβάλλει η πανδημία και επομένως οι θέσεις θα είναι περιορισμένες, ενώ οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. 
Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1-1,5μ. πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.
Ενημερώνουμε, τέλος, ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του (ΚΥΑ αρ. Δ1α/Γ.Π. οικ./44076, ΦΕΚ 2798/Β΄/11-07-2020).​


Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στους ιστοτόπους των φορέων:
Υπουργείο Πολιτισμού και  Αθλητισμού: https://digitalculture.gov.gr/2020/07/oli-i-ellada-enas-politismos/
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: https://mcf.gr/
Εθνικό Θέατρο:https://www.n-t.gr/el/news/?nid=33664