Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Ευχαριστήρια επιστολή στη Δήμαρχο Χαλκιδέων απέστειλε το Δασαρχείο Χαλκίδας

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε το Δασαρχείο Χαλκίδας προς τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, με αφορμή την συνδρομή του Δήμου με μηχανήματα και τη βοήθεια στη φόρτωση, αποκομιδή και καταστροφή μεγάλης ποσότητας παράνομα συλλεχθέντος δασικού είδους. Η επιστολή έχει ως εξής:

“Κυρία Δήμαρχε,
Δια της παρούσης, το Δασαρχείο Χαλκίδας θα ήθελε να εκφράσει τις αμέριστες ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση των Υπηρεσιών σας και τη συνδρομή σας, στην μεταφόρτωση, αποκομιδή και καταστροφή της ποσότητας του ενάμισυ τόνου (1,5) παράνομα συλλεχθέντος και απόλυτα ....
προστατευτέου δασικού είδους με την ονομασία «τσάι σιδερίτης – sideritis Euboea». Η τάχιστη διάθεση των απαιτούμενων μηχανημάτων σε συνδυασμό με την άψογη συνεργασία των υπαλλήλων των Υπηρεσιών μας, κατά το στάδιο της μεταφόρτωσης, αποκομιδής και καταστροφής της προαναφερόμενης ποσότητας, συντέλεσε στο να ολοκληρωθεί και να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η επιχείρηση της Υπηρεσίας μας, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού.
Επιπλέον, θα θέλαμε να μεταφέρετε τις θερμές ευχαριστίες μας στον:
- Αντιδήμαρχο κο Βασίλειο Γουρνή
- Υπάλληλο κο Αντώνιο Μητράκη
- Και στους λοιπούς υπαλλήλους του Δήμου Χαλκιδέων,
των οποίων η συνδρομή ήταν καταλυτική.
Το Δασαρχείο Χαλκίδας, εκτός από την προστασία του Δασικού Περιβάλλοντος, έχει θέσει και ως βασική προτεραιότητα του, την προστασία από την παράνομη συλλογή και διακίνηση του απόλυτα προστατευτέου είδους με την ονομασία τσάι σιδερίτης, μοναδικού στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο για τις ευεργετικές του ιδιότητες καθώς και των λοιπών αρωματικών φυτών, τα οποία αποτελούν βασικό συστατικό της χλωρίδας της περιοχής μας.
Προσωπικά αλλά και οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας μας, αισθανόμαστε περισσότερο ασφαλείς και σίγουροι, όταν στο έργο που έχουμε κληθεί να επιτελέσουμε, υπάρχουν Υπηρεσίες που στέκονται αρωγοί και συνδράμουν τα μέγιστα. Ευελπιστούμε, η άψογη αυτή εκατέρωθεν συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον σε κάθε επίπεδο.
Ο Δασάρχης Χαλκίδας
        Γεώργιος Τρυφ. Θαλασσινός
Δασολόγος