Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Καλημέρα

- Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε, αλλά το νου σας στην υγεία σας. Καθόλου αστεία δεν είναι τα πράγματα με τον κορονοϊό και πρέπει να προσέχουμε πολύ, μα πάρα πολύ, αν δεν θέλουμε να βρεθούμε στα νοσοκομεία και πάλι σε καραντίνα. Υπάρχουν περιοχές ...
που ήδη έχουν "χτυπηθεί" επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι και ψεκασμένοι προτίμησαν ν΄ ακούσουν κάποιους ηλίθιους οι οποίοι όμως προσέχουν τον εαυτούλη τους.
Να μην ξεχνάμε και τις δυσκολίες των πληγέντων στο Ληλάντιο και τα Μεσσάπια. 

- Η Περιφέρεια δίνει μάχη με μηχανήματα και έχει μπει ήδη στο Λήλα ποταμό και προσπαθεί ν΄ απομακρύνει ότι υλικά είναι μέσα σ΄ αυτόν. Φάνη μη χάνεται καθόλου χρόνο. Να μην φύγουν τα μηχανήματα από το ποτάμι ποτέ, αν δεν αλλάξει η κατάσταση.  Είναι μια μεγάλη ευκαιρία τώρα, σε συνεργασία Περιφέρεια, Δήμος και Κυβέρνηση να βάλετε τέλος στην αδιαφορία 10ετιών. Κάποιοι παριστάνουν τους πονόψυχους και μας έχουν πρήξει. Εσείς κοιτάξτε την δουλειά σας. 

- Το ευχάριστο είναι πως ο Δήμος Χαλκιδέων είναι κοντά στους πληγέντες και τους φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο. Η ίδια η δήμαρχος κυρία Βάκα είναι εκεί, είναι εκεί ο αντιδήμαρχος έργων κύριος Γουρνής και ο αντιδήμαρχος Ληλαντίων κύριος Σέρρας ο οποίος εκτός όλων των άλλων, φροντίζει να φτάνει στα σπίτια των πληγέντων το φαγητό και το νερό τους.  Ο ΔΟΑΠΠΕΧ είναι στην περιοχή και η πρόεδρος κυρία Αϊδίνη, αλλά και ο αντιπρόεδρος κ. Ρόγκας και ο διευθυντής κύριος Γκούνης, παλεύουν πραγματικά για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και δηλώνουν αισιόδοξοι. Καταστροφές είχαμε, αλλά με την βοήθεια του Θεού όλα θα διορθωθούν.

- Χθες είχαμε την κλήρωση του κυπέλλου Εύβοιας και θα έχουμε δυνατά παιχνίδια από την Α΄ Φάση. Δεν είναι δυνατό ζευγάρι το ΕΡΕΤΡΙΑ - ΛΗΛΑΣ με τον ΛΗΛΑ να έχει τεράστια προβλήματα και την ΕΡΕΤΡΙΑ να κάνει νέο ξεκίνημα; Δεν είναι δυνατό ζευγάρι ΚΑΘΕΝΟΙ - ΠΙΣΣΩΝΑΣ; Οι δύο ομάδες ήταν αυτές που διεκδίκησαν την άνοδο, την οποία κέρδισαν οι ΚΑΘΕΝΟΙ, αλλά ο ΠΙΣΣΩΝΑΣ τώρα θα θελήσει να προκριθεί και να αποκλείσει την ομάδα που του πήρε την μπουκιά από το στόμα. Ματσάρα θα είναι και το ΑΛΑΤΣΑΤΑ - ΔΡΟΣΙΑ, αλλά και το ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες.

- Λένε πολλοί γιατί να έχουμε ομάδες οι οποίες πηγαίνουν στην Β΄ Φάση χωρίς αγώνα. Έχει μια εξήγηση αυτό, αφού η ΕΠΣΕ το κάνει για να βγαίνουν ζευγάρια και στην Β΄και στην Γ΄ φάση, αφού στον Νότο και τον Βορρά δεν έχει πολλές ομάδες. Το σύστημα αυτό αδικεί ομάδες και θα πρέπει η ΕΠΣΕ να το αλλάξει από την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά, ώστε να παίζει όλη η Εύβοια σε έναν όμιλο. Η δικαιολογία για τα έξοδα μετακίνησης υποβαθμίζει το ποδόσφαιρο και δεν μπορούμε να την χρησιμοποιούμε για πάντα.  Περίπου 26 αγώνες θα είχαμε στην Α΄ φάση και στην Β΄ περίπου 13. Μιλάμε δηλαδή για 53 ομάδες συνολικά και τις κόψαμε φέτες. Καταργήστε τους ομίλους, γιατί υποβαθμίζουν τον θεσμό. Το κόστος συνολικά των μετακινήσεων για το θεσμό του Κυπέλλου δεν θα ξεπερνούσε τις 5.000 ευρώ και η ΕΠΣΕ μπορεί να το εξασφαλίσει και να αναβαθμίσει τον θεσμό.