Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Καλημέρα

 
- Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να είσθε καλά. Σε λίγες μέρες μπαίνουμε στην Μεγάλη Εβδομάδα και πλέον βαδίζουμε προς την Ανάσταση του Χριστού μας. Δυστυχώς οι συνθήκες δεν είναι καλές, αλλά σημασία έχει πως θα μπορέσουμε να ακούσουμε το Χριστός Ανέστη στους Ιερούς Ναούς.
Κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να ρίξουν την χολή τους και παριστάνοντας τους καλούς χριστιανούς, φωνάζουν και ξεσπούν εναντίον της κυβέρνησης και του Αρχιεπισκόπου, για την λύση που δόθηκε, σχετικά με την Μεγάλη Εβδομάδα και το βράδυ της Ανάστασης. Τους ενοχλεί που το Χριστός Ανέστη θ΄ ακουσθεί στις 21:00 και όχι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου της Κυριακής!!
Παραμύθι και η υποκρισία, σε όλο το μεγαλείο της. Πότε παρακολουθήσατε εσείς Ανάσταση; Πότε μείνατε να παρακολουθήσετε την λειτουργία.... της Ανάστασης. Πότε την Μεγάλη Παρασκευή μείνατε στον Ιερό Ναό και μετά την περιφορά του Επιταφίου.
Μέρες που είναι δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε εκφράσεις που θα ενοχλήσουν, αλλά έτοιμοι είμαστε να το κάνουμε.
Το θέμα δεν είναι αυτοί οι δήθεν, οι οποίοι μόλις βγει ο Επιτάφιος από τον Ιερό Ναό τρέχουν στα ουζερί για να πιάσουν τραπέζι την Μεγάλη Παρασκευή ή μόλις ακουσθεί το Χριστός Ανέστη τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, τρέχουν στο σπίτι για την μαγειρίτσα ή στα ξενυχτάδικα για ξεσάλωμα.
Το θέμα είναι να είσαι εκεί στον Ιερό Ναό όλη την Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα και να αισθανθείς αυτό που κάθε Χριστιανός μπορεί να αισθανθεί, όταν τα βήματά του τον οδηγούν πραγματικά κοντά στον Θεό.
Στον Ιερό Ναό δεν πας για να δείξεις το πως η κομμώτρια ή ο κομμωτής διαμόρφωσε το τριχωτό της κεφαλής σου, ούτε το νέο μοντελάκι που φοράς, ούτε το έντονο μακιγιάζ που παραπέμπει σε πρώτο τραπέζι πίστα. Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε, γιατί αν το κάνουμε θα γράψουμε πολλά και δεν θέλουμε.
Ας ζήσουμε επιτέλους με ταπεινότητα αυτές τις Άγιες Μέρες κι ας πάψουμε να παριστάνουμε τους καλούς χριστιανούς και να μην ξεχνάμε πως ο Χριστός που σταυρώθηκε για τους ανθρώπους, δεν πήρε ποτέ μαζί του "τους καλύτερους". Επέλεξε αυτούς που μετανόησαν για τα όσα είχαν κάνει και επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο δίπλα του.
Ας πάμε λοιπόν στους Ιερούς Ναούς, ας ακούσουμε τον λόγο του Θεού, από τα στόματα των Ιερέων κι ας προσπαθήσουμε ώστε να καθαρίσουμε την ψυχή μας.
Καλό Πάσχα.