Σάββατο 24 Απριλίου 2021

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Κάθε Σαββατοκύριακο πάμε χαλαρά, αλλά σήμερα μετά το θέμα που προέκυψε χθες στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων, "ο μπάρμπα Στέλιος" δεν θα παίξει κρυφτούλι, αλλά θα γράψει την δική του άποψη.
Η δήμαρχος κ. Βάκα ζήτησε την παραίτηση της κυρίας Μιντζιφίρη, από την Σχολική Επιτροπή, επειδή όπως είπε είχε δεχθεί πολλά παράπονα, από μέλη της επιτροπής και από διευθυντές σχολείων.
Η δήμαρχος πήρε την απόφασή της και δικαίωμά της είναι, αλλά δεν την συνόδευσε, από κάτι απλό και απαραίτητο.
Όλα στο φως και τίποτα κάτω από το χαλάκι.
Τα σκάνδαλα πρέπει αν υπάρχουν να τα .....αναλάβει η δικαιοσύνη. Να παραπεμφθεί το θέμα στην δικαιοσύνη και να δούμε τι συνέβη από την περίοδο Παγώνη, μέχρι σήμερα. Το θέμα δεν είναι απλό και δεν θα λυθεί με μια παραίτηση.
Όποιος δεν σεβάστηκε τα χρήματα των Δημοτών, να πληρώσει.
Τι σημασία έχει το αν ήταν μέλος μιας επιτροπής ή αν ήταν διευθυντής σχολείου.
Να μάθουμε ποιοι και πόσα πήραν και πως τα πήραν τα 7 αυτά χρόνια και να κληθούν να υπερασπισθούν τον εαυτό τους. Εμείς δεν επιλέγουμε την σιωπή.
Δεν συμφωνούμε ούτε με την αντίδραση της κυρίας Μιντζιφίρη και τους χαρακτηρισμούς προς άλλους δημοτικούς συμβούλους, αλλά φάνηκε πως κάπου την άδειασαν για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με ατασθαλίες, αλλά για να ηρεμήσουν τα πράγματα.
Εμείς είχαμε δεσμευτεί πως θα έχουμε ξεκάθαρη θέση και θα ζητήσουμε να έρθουν τα πάντα στο φως.
Τώρα τα λόγια δεν είναι αρκετά. Οι σχολικές επιτροπές, έχουν να κάνουν με τις συνθήκες  τις οποίες αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας στα σχολεία και θα πρέπει να μάθουμε, το γιατί πρέπει να πληρώνουν οι γονείς τα τηλεφωνήματα σε μεντιουμ και χαρτορίχτρες κάποιων, γιατί πρέπει να πληρώνουν οι γονείς κρασιά και τραπεζώματα κάποιων.
Θεωρούμε την κυρία Μιντζιφίρη δυναμική και παρορμητική, αλλά πιστεύουμε πως ήταν στο στόχαστρο κάποιων, οι οποίοι είχαν λερωμένη την φωλιά τους και ήθελαν να μην έχει η κυρία Βάκα τις 2 θετικές ψήφους της παράταξης της κυρίας Μιντζιφίρη.
Τώρα η δήμαρχος θα πρέπει να μην αφήσει καμία σκιά στο θέμα και να ζητήσει έλεγχο για τα χρόνια της θητείας Παγώνη, μέχρι και σήμερα.
Την Δευτέρα θα επανέλθουμε στο θέμα, γιατί εμείς δεν κάνουμε ούτε κωλοτούμπες, ούτε συμβιβασμούς.