Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Κύμης Αλιβερίου (όλων των ταμείων)
Πανευβοϊκός Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Εύβοιας • Ομάδα Γυναικών Αλιβερίου (μέλος ΟΓΕ)
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κύμης Αλιβερίου
Διεκδικούμε μέτρα για την υπεράσπιση
της υγείας και της ζωής μας!
Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας και οι εργαζόμενοι καθημερινά παλεύουμε για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, μετρώντας πλήγματα σε ανθρώπινες ζωές, στην εργασία, στο εισόδημα μας.
Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έχει αφήσει «γυμνό» το δημόσιο σύστημα υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας αφού τα παγιωμένα κενά και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, το έχουν σμπαραλιάσει. Το σύστημα υγείας μετατρέπεται σε «μιας νόσου» καθώς έχουν ανασταλεί όλα σχεδόν τα τακτικά χειρουργεία και οι εξετάσεις με αποτέλεσμα να βιώνουμε μια «παράλληλη πανδημία» από παράπλευρες απώλειες συνανθρώπων μας που θα μπορούσαν να σωθούν.
Την ίδια στιγμή κλινικάρχες και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού.
Ακόμη και το εμβόλιο, που αποτελεί επίτευγμα της επιστήμης, αντί να διατεθεί απλόχερα στους λαούς ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές, αξιοποιείται για οικονομικούς και πολιτικούς σκοπούς, όπως δείχνει ο «πόλεμος» που διεξάγεται μεταξύ εταιριών και κρατών...
μέσα και έξω από την ΕΕ.
Σε αυτό το πλαίσιο, το ήδη αποδυναμωμένο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες τις περιοχής, παρά τις προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού που φτάνει πια στα όριά του.
Όλα αυτά σε μια περιοχή με μεγάλο πληθυσμό και σημαντική συγκέντρωση βιομηχανικών μονάδων και άλλων δραστηριοτήτων με αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας που θα έπρεπε να είχε ήδη ενισχυμένο Κέντρο Υγείας.
Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία ως ευκαιρία
προχωράει σε επίθεση στα δικαιώματα μας
Άλλοι βρισκόμαστε στην ανεργία, άλλοι σε αναστολή. Πολλοί εργαζόμαστε κακοπληρωμένοι κάτω από νέα απάνθρωπα ωράρια, χωρίς μέτρα προστασίας.  Οι επαγγελματίες είτε έχουμε κλειστές τις επιχειρήσεις μας για μήνες, είτε ανοιγοκλείνουμε, σε κάθε περίπτωση υπολειτουργούμε συσσωρεύοντας νέα χρέη. Όλοι έχουμε δεχθεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημά μας!
Τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα επίθεση με κατάργηση του 8ωρου και 10ωρη δουλειά, πλήρη ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης. Αυτά είναι τα «νέα προαπαιτούμενα» για το «νέου τύπου μνημόνιο», το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ που και πάλι θα δώσει δισεκατομμύρια στους «πράσινους» και «ψηφιακούς» ομίλους αντί για ενίσχυση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των σχολείων και των Πανεπιστημίων, αντί για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!
Μας κοροϊδεύουν! Τα Iockdown είναι μόνο για μας, για να μην μιλάμε, να μην οργανώνουμε την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημα μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! Ακόμη και τους «ήρωες υγειονομικούς» που διεκδικούν ενίσχυση της δημόσιας υγείας διώκουν και ψεκάζουν με χημικά! Μας θέλουν με κλειστό το στόμα, υποταγμένους στην κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Υπάρχει ελπίδα!
Οργανωμένα και αγωνιστικά, να απαντήσουμε στην επίθεση!
Αυτό δείχνουν οι διεκδικήσεις των υγειονομικών και άλλων εργαζομένων έναν χρόνο τώρα. Χωρίς αυτή τη δράση η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη. Τώρα πρέπει να δυναμώσουν αυτές οι φωνές! Να δυναμώσει η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης – μεγαλοεργοδοσίας. Είναι αυτά που σήμερα φοβούνται και γι αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται.
Καλούμε κάθε σωματείο, σύλλογο, μαζικό φορέα, κάθε κάτοικο της περιοχής μας
να συντονίσουμε τη δράση μας,
να διεκδικήσουμε μέτρα στήριξης της Υγείας και της ζωής μας!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα μέτρα για την προστασία από την πανδημία
§  Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα χωρίς καμιά αποζημίωση, για να προστεθούν άκρως απαραίτητες υποδομές και προσωπικό στη μάχη και να σωθούν ζωές από την πανδημία.
§  Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ στον πληθυσμό, στα εργοστάσια, στα Σούπερ Μάρκετ και τους άλλους μεγάλους χώρους δουλειάς. Να αναγνωριστεί ως επαγγελματική ασθένεια η covid-19 με δυνατότητα αναρρωτικής άδειας μετ΄ αποδοχών  για τους μισθωτούς και εξασφάλιση του εισοδήματος για τους αυτοαπασχολούμενους που πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα.
§  Να διασφαλιστούν οι επιστημονικές οδηγίες, τα σχέδια επαγγελματικού κινδύνου, χώροι διαλείμματος, να σταματήσει η εντατικοποίηση. Όροι απαραίτητοι για την ασφάλεια στην εργασία και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου
§  Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στο Κέντρο Υγείας με μόνιμο προσωπικό, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι υγειονομικοί.
§  Να ανανεωθεί ο απαρχαιωμένος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για όλες τις αναγκαίες διαγνωστικές εξετάσεις. Τα Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία να εφοδιαστούν με τον στοιχειώδη εξοπλισμό για τις πρώτες βοήθειες (απινιδωτές, καρέκλες αιμοληψίας, καρδιογράφος κλπ).
§  Να καλυφθούν τα τεράστια κενά στο ΕΚΑΒ με μόνιμους διασώστες.
§  Εκσυγχρονισμό της κτηριακής υποδομής στο Κέντρο Υγείας.
§  Να δημιουργηθεί πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο τμήμα γιατρών εργασίας στο Κέντρο Υγείας για την ιατρική παρακολούθηση των εργαζομένων στις βιομηχανίες και τις άλλες επιχειρήσεις.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ μέτρα για την εξασφάλιση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας
§  Να μη διανοηθεί η Κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το τερατούργημα για την κατάργηση του 8ωρου, τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο.
§  Κανένας εργαζόμενος και επαγγελματίας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Έκτακτο επίδομα σε ΟΛΟΥΣ τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
§  Επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα των περιοριστικών μέτρων σε επαγγελματίες και πληττόμενες επιχειρήσεις. Διαγραφή τμήματος των χρεών προς εφορία και τράπεζες.
§  Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.