Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Ο Χριστός Ανέστη και το μήνυμα της Ανάστασης πιστεύουμε να το πήρατε όλες και όλοι.
Συνεχίζουμε την μάχη εναντίον του κορονοϊού, τηρώντας τα μέτρα. Φοράμε πάντα και παντού μάσκα και κρατάμε αποστάσεις. Φυσικά κάνουμε το εμβόλιο, ώστε ν΄ αποκτήσουμε αντισώματα και μέχρι το Καλοκαίρι να έχουμε στριμώξει για τα καλά τον κορονοϊό και να ....επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

- Χθες Τρίτη 4 Μαϊου 2021 κάναμε μια βόλτα με την οικογένεια των κουμπάρων. Ξεκινήσαμε από Λευκαντί, πήγαμε στην Αγία Κυριακή στα Καμπιά, περάσαμε και μέσα από τα Καμπιά και κάναμε μια στάση στην Στενή. Στην συνέχεια είπαμε να πάμε πάνω από τα σύννεφα και το θέαμα μας το πρόσφερε η ΡΑΧΗ στη Δίρφη. Απίστευτο θέαμα το οποίο χάρηκαν μικροί και μεγάλοι. Στην συνέχεια κατηφορήσαμε και φτάσαμε στους Στρόπωνες. Πριν φτάσουμε στην πλατεία του χωριού, κάποιος είχε σταματήσει το αυτοκίνητό του, μπροστά στο φούρνο του Ντεγιάννη και αναγκαστικά σταματήσαμε.
Ευτυχώς ο κύριος δεν καθυστέρησε, αφού ξεκίνησε και πάρκαρε στην πλατεία. Μόλις φτάσαμε δίπλα του, διαπιστώσαμε πως ήταν ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων κ. Γιώργος Ψαθάς. Κάτι θέλαμε να τον ρωτήσουμε, αλλά προλάβαμε μόνο να ανταλλάξουμε ευχές, αφού βγήκαν πολλοί από τα καφέ και ήρθαν προς τον δήμαρχο για να τον χαιρετήσουν. Τον αφήσαμε με τους δημότες του και φύγαμε.

- Περάσαμε στη Λάμαρη και από εκεί αφού ευχαριστηθήκαμε όλη την διαδρομή, φτάσαμε στην Ιερά Μονή Παναγία Χιλιαδού, για να πάρουμε την μεγάλη απογοήτευση. Μια σκουριασμένη αλυσίδα κι ένα λουκέτο, δεν επέτρεπαν ν΄ ανοίξουμε την πόρτα και να πλησιάσουμε στον Ιερό Ναό. Γύρω από τον Ναό τα χορτάρια είχαν ξεπεράσει το μισό μέτρο και η εικόνα μας γέμισε λύπη, αλλά και θυμό. Ποιος άραγε αποφάσισε να βάλει το λουκέτο; Ποιος αποφάσισε να είναι σ΄ αυτή την κατάσταση ο χώρος γύρω από την εκκλησία;

- Σεβασμιότατε, κ. Χρυσόστομε, είναι αδιανόητο να μην έχουν φροντίσει οι αρμόδιοι για την εικόνα της Ιεράς Μονής  Παναγία Χιλιαδού. Κάντε κάτι. Δήμαρχε κ. Ψαθά πάρτε την πρωτοβουλία και φροντίστε τον χώρο. Συγνώμη αλλά ήταν πολλοί αυτοί που πήγαν ν΄ ανάψουν ένα κεράκι και βρέθηκαν μπροστά στις αλυσίδες και το λουκέτο, αλλά και στα χορτάρια.

- Φτάσαμε στην Χιλιαδού όπου διαπιστώσαμε πως άρχισαν οι προετοιμασίες των επαγγελματιών, ώστε να είναι όλα έτοιμα για να υποδεχθούν τους τουρίστες το Καλοκαίρι. Πήραμε τον δρόμο της επιστροφής και είπαμε να κάνουμε μια βόλτα στο λιμάνι της Αρτάκης. Έπρεπε να δείξουμε στους κουμπάρους και τις ομορφιές της Αρτάκης. Ωραία ήτανε και η όλη διαδρομή άρεσε σε όλους, αν και είχαμε ήδη κουρασθεί.

- Είναι όμορφη η Εύβοια, αλλά πρέπει να την προσέξουμε λίγο παραπάνω όλοι μας.