Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Με πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και την τήρηση των υγειονομικών περιορισμών, μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στο ιστορικό Ίδρυμα του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδος, το οποίο τελεί υπό την Διεύθυνση του Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου – Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μ. Χαλκίδος, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.
 
Την παραμονή της Εορτής, Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την  συμμετοχή Ιερέων και ευσεβών πιστών, εντός και εκτός του Ιερού Ναού, στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος.
Ανήμερα της πανηγύρεως της.... Ζωοδόχου Πηγής, Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, προεξήρχε της Λειτουργικής Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή και άλλων Ιερέων της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης – Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως.
Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους τους εκκλησιασθέντες και σε όσους παρακολούθησαν τα τελούμενα από την συχνότητα (97,7fm) του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Ιδρύματος, Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου, για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως και την υποδειγματική διοίκηση του παλαιοτέρου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως.