Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Συναυλία «Η Συμφωνία της Λευτεριάς» των Μουσικών Συνόλων του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.

Στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση «Ελλάδα 2021», τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), παρουσίασαν με τεράστια επιτυχία, την επετειακή συναυλία με τίτλο: «Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ», που έγινε χθες το βράδυ (Τετάρτη 29/9) στο Δημοτικό Θέατρο «Ορέστης Μακρής».
             Μία ενθουσιώδης βραδιά, με τα Μουσικά Σύνολα και τα μέλη της Φιλαρμονικής να αποδίδουν μοναδικά τραγούδια σημαντικών Ελλήνων Συνθετών: Ν. Μάντζαρου, Μ. Θεοδωράκη, Γ. Μαρκόπουλου, Σ. Ξαρχάκου, Χ. Λεοντή, Μ. Λοΐζου κ.ά. και ντυμένα με δυνατούς στίχους των μεγάλων Ελλήνων ποιητών: Διον. Σολωμού, Γ. Ρίτσου, Οδ. Ελύτη, Ν. Γκάτσου, Μ. Ελευθερίου κ.α.. 
Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση είχε ο Αρχιμουσικός, Πέτρος Πρόκος. ..
Τραγούδι: Γιώργος Δρακούλης, Νατάσα Γιαννακού, Γιάννης Κομνηνός.

Απαγγελία κειμένων: Βασίλης Βαλέρης. 
Τη χορευτική επένδυση δύο τραγουδιών,  «Πυρρίχιος» και «Τα Σμυρνέϊκα τραγούδια», παρουσίασε ολιγομελής χορευτική ομάδα του Συλλόγου Ποντίων «Οι Κομνηνοί» και του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, αντίστοιχα.
Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Ελένη Αϊδίνη, η οποία αναφέρθηκε στις αξίες του αγώνα και τον ηρωισμό των αγωνιστών την περίοδο της Επανάστασης του 1821, τα μηνύματα αυτού του αγώνα για

τις νέες γενιές, αλλά και το χρέος μας για το σήμερα, να αποδίδουμε τις τιμές που τους αρμόζουν, μέσα από ιστορικές αναφορές και πολιτιστικές δράσεις, ενταγμένες στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του έτους. 
Στο τέλος της βραδιάς, η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της, συνεχάρη τόσο τα μέλη της φιλαρμονικής και όλους τους συντελεστές για την


υπέροχη βραδιά που μας χάρισε, όσο τους θεατές για τη ζεστή ατμόσφαιρα και εκδηλώσεις ενθουσιασμού για το αποτέλεσμα της επετειακής μουσικής βραδιάς.  
Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Ν. Εύβοιας, Θανάσης Ζεμπίλης, οι Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου και της ΔΕΥΑΧ Δήμητρα Σακελλαράκη και Τασούλα Ψυχογυιού Μακαρώνα αντίστοιχα, η Αντιδήμαρχος Υγείας, Σοφία Χονδρογιάννη και πλήθος κόσμου που καταχειροκρότησαν τους συντελεστές της εκδήλωσης.