Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΠΑ Αιδηψού - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Ο όμορφος κόσμος του ποδοσφαίρου"

Η ΕΠΣΕ αποφάσισε φέτος να διεξαχθεί ο θεσμός του κυπέλλου σε ομίλους των τεσσάρων ή των τριών ομίλων. Σεβαστό.
Η μικρή ΟΠΑ κληρώθηκε μαζί με Σκεπαστή, Αρτεμίσιο και Ταξιάρχη. Αυτή η ομάδα από την ίδρυση της στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στα παιδιά των ακαδημιών της.
Στη φετινή σεζόν 15 ποδοσφαιριστές γεννηθέντες του 2006 και 2007, απαρτίζουν το ρόστερ. Στο νεανικό λοιπόν ρόστερ οι ηθικές αξίες έχουν προτεραιότητα και λιγότερο τα αποτελέσματα.
Αυτά τα αποτελέσματα θα έλθουν σε βάθος χρόνου. Με όφελος τόσο για τον μικρό αυτό σύλλογο, όσο και για τους μικρούς ποδοσφαιριστές.
Στον όμιλο λοιπόν αυτό, πρώτο φαβορί η Σκεπαστή, δεύτερο φαβορί ο Αρτεμησιακός, τρίτο φαβορί ο Ταξιάρχης, τέταρτο φαβορί η ΟΠΑ. Αυτή ήταν η εκτίμηση μας.
Ορίζονται τα παιχνίδια και πρώτη αγωνιστική έχει οριστεί Αρτεμησιακός-ΟΠΑ και Ταξιάρχης-Σκεπαστή. Τρεις-τέσσερις μέρες πριν τον αγώνα Αρτεμησιακού-ΟΠΑ, σε.... τηλεφωνική επικοινωνία μέλος του ΔΣ του Αρτεμισίου και ΟΠΑ, μας παρακαλούν να αναβάλουμε το παιχνίδι, διότι η ομάδα του Αρτεμισίου δεν είχε δελτία. Η ΟΠΑ γνωρίζοντας ότι η ΕΠΣΕ είχε πολλά σωματεία να εξυπηρετήσει, συμφώνησε στην αναβολή του παιχνιδιού. Δεν το θεωρούμε ηθικό να αρνηθούμε την αναβολή και να πάρουμε το παιχνίδι στα χαρτιά. Το άλλο παιχνίδι έγινε κανονικά και έληξε με 0-3 υπέρ της Σκεπαστής.
Δεύτερη αγωνιστική η ΟΠΑ φιλοξενεί τον Ταξιάρχη στην Αιδηψό. Τρεις-τέσσερις μέρες πριν το παιχνίδι, ο κ. Μισιρλής Κώστας, σε τηλεφωνική επικοινωνία μας ζητά από Σάββατο που ήταν το παιχνίδι να γίνει Κυριακή. Ο λόγος; Η βάπτιση ενός ανιψιού του και έπρεπε να είναι σε αυτή. Χωρίς δεύτερη σκέψη η ΟΠΑ συναινεί στην αλλαγή ημέρας. Ο αγώνας γίνεται και λήγει 3-0 υπέρ της ΟΠΑ.
Την ίδια όμως ημέρα ήταν να γίνει και το παιχνίδι Σκεπαστή-Αρτεμίσιο. Μάθαμε ότι το Αρτεμίσιο δεν κατέβηκε και έχασε τον αγώνα 3-0. Γιατί όμως δεν κατέβηκε; Δεν είχαν πάλι δελτία; Διότι οι πληροφορίες λένε άλλα. Για να αποφύγουν την συντριβή;
Μεσοβδόμαδα, Τετάρτη, η ΕΠΣΕ ορίζει το εξ αναβολής παιχνίδι Αρτεμίσιο-ΟΠΑ. Η ΟΠΑ προσέρχεται στο γήπεδο με αποστολή 20 ποδοσφαιριστών. Ο αγώνας ορισμένος να ξεκινήσει στις 5 μ.μ. Ως εκ θαύματος ο αγώνας ξεκινάει στις 5:25 μ.μ. Ποιοι οι λόγοι; Γιατί τόση καθυστέρηση; Επιτρέπεται; Ο Αρτεμησιακός ήτανε στο γήπεδο με 10 ποδοσφαιριστές. Και έτσι ξεκίνησε ο αγώνας. Μετά από 5 λεπτά ήλθε και ο ενδέκατος και μπήκε στο παιχνίδι. Ομορφιές!!!  Ο αγώνας λήγει με 1-1.
Και ερχόμαστε τώρα στην τελευταία αγωνιστική:
ΟΠΑ-Σκεπαστή
Ταξιάρχης-Αρτεμίσιο

Ως εδώ στη βαθμολογία:
Σκεπαστή 6
ΟΠΑ 4
Αρτεμίσιο 1
Ταξιάρχης 0

Η μικρή ΟΠΑ από τέταρτο φαβορί, δεύτερη με τέσσερις βαθμούς. Συντελεστής γκολ: υπέρ 4, κατά 1. Αρτεμίσιο: υπέρ 1, κατά 4.
Τελευταίο παιχνίδι της ΟΠΑ ως γηπεδούχος με Σκεπαστή. Την ημέρα αυτή η ΟΠΑ στερείται την παρουσία έξι βασικών ποδοσφαιριστών. Υπάρχουν δύο σκέψεις:

1. Να κάνουμε και εμείς ότι ο Αρτεμησιακός. Αφού μας έλειπαν έξι βασικοί να μην κατέβουμε. Θα χάναμε με 3-0. Άρα θα είχαμε συντελεστή τερμάτων 4-4.

2. Να κατέβουμε να παίξουμε με τα παιδιά της ομάδος των νέων. Δηλαδή τους 2006 και 2007, με παιδιά 14 ετών, τα οποία δεν είχαν ξαναπαίξει με ομάδα α’ κατηγορίας.

Χωρίς σκέψη επιλέξαμε το δεύτερο. Να αγωνιστούμε. Όσες δυσκολίες και αν υπήρχαν. Και ας φαινόταν ότι αγώνας ήταν άνισος. Θέλαμε όλα τα παιδιά να μετρήσουν τις δυνατότητες τους. Χωρίς να μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.
Αγωνιστήκαμε με 10 παιδιά 14 ετών. Ηττηθήκαμε με 5-0. Αποχωρήσαμε όμως από το γήπεδο υπερήφανοι, ικανοποιημένοι, ευχαριστημένοι, μ’ αυτά που είδαμε στα 90 λεπτά. Είδαμε μια ‘φουρνιά’ παιδιών γεμάτη ταλέντο. Είδαμε μια ομάδα γεμάτη ποδοσφαιρική υγεία. Είδαμε μια ομάδα που όλο το μέλλον είναι μπροστά της.
Δημιουργούμε μια ομάδα που στις δυσκολίες δεν θα κρύβεται. Ούτε θα επιδιώκει να κερδίσει με ανορθόδοξο τρόπο. Τα παιχνίδια κερδίζονται μόνο στον αγωνιστικό χώρο.
Ενώ εμείς χάσαμε με 5-0, στο άλλο παιχνίδι, που αντί να γίνει την ίδια ημέρα και ώρα έγινε την επομένη, είχε ήδη οριστεί. Ήδη γνώριζαν το αποτέλεσμα. Έληξε με 0-3 υπέρ του Αρτεμησιακού.
Προσέξτε. Οι δύο ομάδες ισοβάθμισαν με τέσσερις βαθμούς. Αρτεμησιακός και ΟΠΑ. Ποιος όμως προκρίθηκε κύριοι; Ο συνεπής και παίζοντας όλα τα παιχνίδια ΟΠΑ ή ο Αρτεμησιακός; Φυσικά ο Αρτεμησιακός. Διότι στα γκολ είχε 4-4, ενώ η ΟΠΑ 4-6. Επειδή αγωνίστηκε με Σκεπαστή. Αν δεν κατέβαινε θα είχαν και οι δύο ομάδες από τέσσερις βαθμούς και ίδιο συντελεστή τερμάτων 4-4.
Με λίγα λόγια τιμωρήθηκε η συνεπής ομάδα. Πέρασε η ομάδα που δεν άξιζε.
Πως να δικαιολογήσουμε τώρα εμείς στους μικρούς μας ποδοσφαιριστές το τι έγινε; Ότι τους στέρησαν ό,τι διεκδικούσαν στους αγωνιστικούς χώρους με κόπο και ιδρώτα. Και ότι αυτοί άξιζαν να περάσουν.
Γιατί ο δικός μας προπονητής και νέος στον χώρο να μην δικαιωθεί με τη δουλειά του; Τι να πει τώρα κι αυτός στους 14χρονους; Ότι παντού επιβραβεύουν ‘οι πονηροί’;
Όμορφο ποδόσφαιρο αγγελικά πλασμένο.

Ευχαριστούμε.
Το ΔΣ’.