Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Για την δια περιφοράς "συνεδρίαση" του δημοτικού συμβουλίου
Τετάρτη, 29 Σεπτέμβρη 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση εδώ και μήνες έχει ζητήσει την πραγματοποίηση δια ζώσης συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, τηρώντας βεβαίως τα μέτρα προστασίας, προτείνοντας μάλιστα και αυστηρότερα από τα ελλιπή με τα οποία η κυβέρνηση πρόσφατα επέτρεψε τις δια ζώσης συνεδριάσεις. Δηλαδή, σε αίθουσα που να τηρούνται οι αποστάσεις, την πραγματοποίηση rapid test για όλους τους συμμετέχοντες (εμβολιασμένους και μη) με την ευθύνη του δήμου.
Η δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν αξιοποιεί τη δυνατότητα που δίνουν οι κυβερνητικές αποφάσεις για δια ζώσης συνεδρίαση, αλλά καλεί σε δια περιφοράς. Ούτε καν με.... τηλεδιάσκεψη!
Μάλιστα, το μοναδικό θέμα, της τακτικής κατά τα άλλα, συνεδρίασης είναι η κατανομή πιστώσεων στις Σχολικές Επιτροπές.
Ίσως είναι και αυτός ένας λόγος που η δημοτική αρχή δε θέλει να ακουστεί η κριτική για την κατάσταση στην οποία άνοιξαν τα σχολεία με υποβάθμιση της καθαριότητας, με τα γνωστά κτηριακά προβλήματα σε αρκετές περιπτώσεις, με τα κενά σε καθηγητές και δασκάλους.
Για αυτό το λόγο θα απέχουμε από τη σημερινή "συνεδρίαση" ντροπή και καλούμε τη δημοτική αρχή να αναβάλει το θέμα για την επόμενη συνεδρίαση η οποία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί δια ζώσης.

 Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκιδέων
οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γρανέττα Τσιβίκα
Βαγγέλης Σταματούκος