Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Καλημέρα

 
- Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα.  Μας αφήνει και ο Σεπτέμβριος σε λίγες μέρες, αφού από την Παρασκευή θα βρεθούμε στον Οκτώβριο. Περνούν οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια και ούτε που καταλαβαίνουμε μερικά πράγματα. Κάποιοι δυστυχώς είναι στην δεκαετία του ΄80, στην οποία έτρεχαν με τα σημαιάκια του ΠΑΣΟΚ να υποδεχθούν τον Ανδρέα κάθε φορά που πήγαινε στον τόπο τους ή επέστρεφε από κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό. Ακόμη και τότε που προχώρησε στην αναγνώριση της σχέσης του με την Δήμητρα, κάνοντας την γνωστή κίνηση του χεριού του, βγαίνοντας από το αεροπλάνο, οι ΠΑΣΟΚοι ήταν εκεί. 
Οι εποχές άλλαξαν και τώρα οι ΠΑΣΟΚοι δεν είναι ΠΑΣΟΚ, αφού δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ και έτσι δίνουν την μάχη οι περισσότεροι για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού εκεί μετακόμισαν. Μπορεί να μην έχουν σημαιάκια στα χέρια, αλλά έχουν το fb, από ....το οποίο ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, για όλους τους άλλους και ζητούν να ξεχάσουμε πως ήταν αυτοί που έφαγαν καλά με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Ποιος άραγε να
τους πιστέψει;

- Ιδιαίτερα στην Εύβοια, υπάρχουν κάποιοι κωλοτούμπες, οι οποίοι δεν λένε πως θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να τους βολέψει πάλι, αλλά λένε πως φωνάζουν για το καλό μας. Ποιοι; Αυτοί οι οποίοι θα μπορούσαν άνετα να φιλούν το χέρι του Μητσοτάκη, αν τους έδινε μια θεσούλα. 

- Τελικά τι τρέχει με τα σχολεία και τις καταλήψεις; Γιατί αλήθεια κάποια παιδιά των Γυμνασίων που είναι και ανήλικα, πιστεύουν πως μπορούν να ταλαιπωρούν μαθητές και γονείς; Γιατί πιστεύουν πως 5 - 10 μαθητές μπορούν ν΄ αποφασίζουν και να κλείνουν σχολεία; Υπάρχουν οι δεν υπάρχουν νόμοι σ΄ αυτόν τον τόπο; Υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει ν΄ ακολουθηθούν για να προχωρήσουν σε κατάληψη ενός σχολείου;

- Οι γονείς ξέρουν τις ευθύνες που έχουν για την συμπεριφορά και τις πράξεις των παιδιών τους; Γνωρίζουν τον νόμο και το τι θα συμβεί αν κάποιος γονιός ή ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ή ο διευθυντής του σχολείου, ζητήσουν να εφαρμοσθεί η νομοθεσία; Μπορεί κάποια κόμματα να θέλουν το μπάχαλο στα σχολεία, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν πως υπάρχει και η άλλη πλευρά.

- Η Δημοτική Αρχή έχει τεράστια ευθύνη, αφού τα σχολεία είναι περιουσία της. Ο κάθε δήμαρχος θα πρέπει να φροντίσει να έχει ανοιχτά τα σχολεία και να παρεμβαίνει όταν κάποιοι παρανομούν και παρεμποδίζουν την λειτουργία των σχολείων.