Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Καλημέρα

  - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Δύσκολη νύχτα ήταν αυτή που πέρασε από πολλές απόψεις και σαν να μην έφταναν όλα τ΄ άλλα, είχαμε και τα προβλήματα μεταξύ ανθρώπων της ενημέρωσης. 
Το έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές, αλλά δεν πειράζει να το ξαναγράψουμε ακόμη μία.  
Οι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν στην ενημέρωση, θα πρέπει  να μην λειτουργούν ως προστάτες των αφεντικών τους και φυσικά να μην συκοφαντούν, να μην απειλούν και να μην ρίχνουν λάσπη εναντίον όποιου δεν συμφωνεί μαζί τους ή με τ΄ αφεντικά τους.
Οι δικές μας θέσεις ήταν και πάντα θα είναι ίδιες.
Αλήθειες και μόνο αλήθειες και αυτό δεν θ΄ αλλάξει.
Δεν είμαστε υπέρ των μηνύσεων, ούτε ...υπέρ των αγωγών, ούτε καν υπέρ των εξωδίκων.
Όλα όμως έχουν και τα όριά τους και κάποιοι δεν λένε να σταματήσουν.
Κύριοι, εμείς ζήσαμε πολλά και δεχθήκαμε πολλά. Δεν προχωρήσαμε σε μηνύσεις, για τί πάντα απαντάμε με τον δικό μας τρόπο και αφήνουμε να τους κρίνει ο Θεός.

- Επειδή όμως πιστεύουμε στον Θεό, δεν θα μπορέσουμε να μην πούμε αλήθειες, όταν κι αν μας καλέσουν. Θα θέλαμε ειλικρινά να στείλουμε ένα μήνυμα στον κάθε "εργολάβο" της λάσπης και της συκοφαντίας, ο οποίος δηλώνει άνθρωπος της ενημέρωσης. Να σταματήσουν οι απειλές και οι συκοφαντίες, εναντίον όσων έχουν μια άλλη άποψη. Να σταματήσουν ν΄ αναλαμβάνουν "εργολαβικά" την κατασυκοφάντηση όσων δεν υποκύπτουν στα θέλω των αφεντικών τους, των φίλων τους και των συνεργατών τους.

- Δεν υπάρχουν οι ΜΕΝ και οι ΔΕ. Λάθη κάνουμε όλοι, αλλά υπάρχει μια διαφορά. Οι άνθρωποι της ενημέρωσης πρέπει να μένουμε μακριά από "εργολαβίες" συκοφάντησης και απειλών.  Όπως τα ράσα δεν κάνουν τον παππά, έτσι και τα όποια χαρτιά δεν κάνουν τον δημοσιογράφο. Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να δημοσιοποιεί την άποψή του και αυτό το λέει το Σύνταγμα της Ελλάδας. Υπάρχουν όμως τα όρια και οι νόμοι.

- Εμείς δεν παίρνουμε το μέρος κανενός, αλλά δεν κρυβόμαστε και πίσω από το δάχτυλό μας.  Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι ανέλαβαν να βάλουν σε μπελάδες την οικογένειά μας. Αυτό να μην το ξεχνάνε ποτέ, όσο κι αν τους καλύπτουν "τα αφεντικά τους".