Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Εδώ είμαστε

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, με καθυστέρηση σήμερα, αφού είπαμε να συμπαρασταθούμε στην προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να λυθούν προβλήματα που υπάρχουν εδώ και χρόνια στο Γυμνάσιο Βασιλικού. 
Δεν δίνουν λύσεις οι καταλήψεις, αλλά δυστυχώς στο Γυμνάσιο δεν έχουμε ξεκαθαρίσει ο καθένας τον ρόλο του και θα πρέπει να το κάνουμε γρήγορα. Άλλος ο ρόλος του μαθητή, άλλος των εκπαιδευτικών και άλλως των γονιών.
Να είμαστε όλοι προσεκτικοί, να μην ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλον και φυσικά να μην έχουμε την άποψη πως τα παιδιά μας έχουν ....πάντα δίκιο.

- Και σήμερα ελάχιστοι μαθητές συνεχίζουν την κατάληψη στο Γυμνάσιο Βασιλικού, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά κάνουν εξ αποστάσεως με τηλεδιάσκεψη το μάθημά τους. Αφού μας εξυπηρετεί αυτό, ας γίνει έτσι. Ας ρίξουμε νερό στο μύλο αυτών που θέλουν τέτοιου είδους διδασκαλία.

- Υπήρξε κι ένα θέμα με τους ανθρώπους οι οποίοι εκπροσωπούν τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, διοίκηση στον οποίο θα εκλεγεί αύριο Τετάρτη  20 Σεπτεμβρίου. Παρεξηγήθηκαν γιατί γράψαμε τα εξής: 
"Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ουσιαστικά δεν υπάρχει, αλλά και να υπήρχε, δεν μπορεί να κάνει κάτι, αφού η απάντηση πάντα είναι απλή. 
Δεν μπορούμε ν΄ αφήσουμε την δουλειά μας και να είμαστε στο σχολείο"!!!

- Γιατί άραγε η παρεξήγηση; Υπάρχει σύλλογος και δεν το ξέραμε; Για να γράφουμε αλήθειες, ο Σύλλογος πρέπει να τρέχει, να πιέζει τον Δήμο, την Περιφέρεια, την Σχολική επιτροπή, ώστε να λυθούν προβλήματα. Να πάει στην Δευτεροβάθμια Διεύθυνση και να πιέσει ώστε να καλυφτούν τα κενά που υπάρχουν σε καθηγητές και να προχωρήσει σε κινητοποίηση αν χρειαστεί, ώστε να λυθούν προβλήματα.

- Ας μη γελιόμαστε. Οι σύλλογοι γονέων έχουν απαξιωθεί εδώ και χρόνια, γιατί κάποιοι τους χρησιμοποιούν για να έχουν κάτι παραπάνω στο βιογραφικό τους ή για λόγους κομματικούς ή παραταξιακούς κλπ.

- Δεν θα γράψουμε διάφορες δικαιολογίες, αλλά η αλήθεια είναι πως όταν σε ένα σχολείο υπάρχουν ας υποθέσουμε 300 παιδιά, θα μπορούσε ο σύλλογος να έχει 600 μέλη ή τουλάχιστον 300. Δυστυχώς ελάχιστοι συμμετέχουν, ακόμη και στις εκλογές. Το γιατί ας το ψάξουν αυτοί που αναλαμβάνουν να διοικήσουν έναν σύλλογο, ενώ γνωρίζουν πως δεν μπορούν να είναι εκεί όταν θα χρειασθεί.

- Ο σύλλογος πρέπει να διεκδικεί από τον Δήμο, την Περιφέρεια, την Διεύθυνση της Εκπαίδευσης και την κυβέρνηση και όχι να ψάχνει χρήματα από τους γονε΄ς ή χορηγούς για να μην ενοχλεί την κάθε αρχή και εξουσία.

- Επειδή όλοι κάνουμε λάθη, ας μάθουμε να ζητάμε μια συγνώμη κι ας φροντίσουμε να απλώνουμε μέχρι εκεί που μπορούμε.