Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Επιστολή της Δημάρχου Χαλκιδέων προς τον Α.Δ.Μ.Η.Ε., για την διακοπή των εργασιών του Οργανισμού στο ύψος της γέφυρας Βασιλικού

Επιστολή προς τον Οργανισμό «Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας» (Α.Δ.Μ.Η.Ε.) απέστειλε σήμερα, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, αιτούμενη τη διακοπή των εργασιών του Οργανισμού, που πραγματοποιούνται στην Επαρχιακή Οδό Χαλκίδας-Αλιβερίου, στο ύψος της γέφυρας Βασιλικού της Δ.Ε. Ληλαντίων, καθώς έχουν προκαλέσει σημαντική κυκλοφοριακή συμφόρηση στην ευρύτερη περιοχή.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
«Σχετικά με τις εργασίες που εκτελείτε στην επαρχιακή οδό Χαλκίδας – Αλιβερίου, ακριβώς πριν από τη γέφυρα του Βασιλικού, σας γνωρίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί.... απίστευτη κυκλοφοριακή συμφόρηση, σε ένα οδικό δίκτυο που χρησιμοποιεί όλη η Νότια Εύβοια και στον Δήμο μας συνδέει τις δύο μεγαλύτερες Δημοτικές Ενότητες, Χαλκιδέων και Ληλαντίων. 
Παράλληλα έχουμε διαπιστώσει ότι δεν έχετε κάνει καμία πρόβλεψη για πιθανή παράκαμψη της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς ουσιαστικά έχετε κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, από Χαλκίδα προς Βασιλικό. 
Για τις εργασίες αυτές ο Δήμος Χαλκιδέων δεν ενημερώθηκε ποτέ, αν και θα έπρεπε. Μπορεί να μην έχει ο Δήμος Χαλκιδέων την τυπική αρμοδιότητα να δώσει έγκριση εργασιών, καθώς πρόκειται για εργασίες που εκτελούνται σε επαρχιακό δίκτυο, αλλά είναι αδιανόητο να μην γνωρίζει τίποτα ο Δήμος μας, σχετικά με εργασίες που επιφέρουν τόσο μεγάλης κλίμακας κυκλοφοριακά προβλήματα, εντός της χωρικής μας αρμοδιότητας. 
Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να σταματήσετε άμεσα την εκτέλεση κάθε εργασίας και να μας ενημερώσετε σχετικά για το φυσικό αντικείμενο των εργασιών σας και το σχετικό χρονοδιάγραμμα, ούτως ώστε να συνεννοηθούμε για την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων. »