Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Ξεκίνησε το έργο διαμόρφωσης του δασυλλίου της κεντρικής παραλίας Νέας Αρτάκης

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας (Ο.Λ.Ν.Ε.) Σπύρος Γεροντίτης, αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη συναντήθηκαν σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 στη Νέα Αρτάκη, όπου έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την ανάπλαση και τη διαμόρφωση του δασυλλίου της κεντρικής παραλίας.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού €260.000 (με ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υλοποιώντας.. πρόταση του Ο.Λ.Ν.Ε. και στοχεύει στην πλήρη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του δασυλλίου, του περιβάλλοντος χώρου και του παραλιακού μετώπου Νέας Αρτάκης.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η εκτέλεση των κάτωθι εργασιών:
Εργασίες καθαρισμού δασυλλίου 
Επιστρώσεις δαπέδων με πλάκες πεζοδρομίου και διακοσμητικά φιλέτα μαρμάρου και δημιουργία ζώνης περιπάτου με μάρμαρο
Δημιουργία παρτεριού κατά μήκος της οδού Αγίου Νικολάου, από την πλευρά των καταστημάτων
Τοποθέτηση μεταλλικών καθισμάτων (παγκάκια παραδοσιακού τύπου) σε όλο το μήκος της ζώνης περιπάτου και σε άλλα επιλεγμένα σημεία
Τοποθέτηση τριών ζωνών φωτιστικών σωμάτων, με την αναγκαία υποδομή
Κατασκευή δικτύου άρδευσης των χώρων πρασίνου
Κατασκευή ραμπών ΑΜΕΑ από την πλευρά της οδού Αγίου Νικολάου 

Μετά τη συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: «Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου Νέας Αρτάκης μέσα από την προγραμματική συμφωνία Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ΟΛΝΕ, και τη συνεργασία του Δήμου Χαλκιδέων.  Το δασύλλιο που αμφιθεατρικά αγναντεύει την μαγευτική παραλία Νέας Αρτάκης, σύντομα θα πάρει τη νέα του αισθητικά και λειτουργικά βελτιωμένη μορφή, με σεβασμό στο πράσινο και με προτεραιότητα στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.»