Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Κίνδυνος υποβιβασμού της Μπενφίκα για αθλητική διαφθορά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποκλειστικό δημοσίευμα του πορτογαλικού CNN, κάνει λόγο για κίνδυνο της Μπενφίκα με υποβιβασμό, αν επιβεβαιωθούν στοιχεία αθλητικής διαφθοράς, τα οποία διερευνώνται από τις Αρχές.

Συγκεκριμένα, ερευνάται ο πρώην διαιτητής, Μπρούνο Παϊσάο, για τον τρόπο με τον οποίο έλαβε 1,9 εκατομμύρια ευρώ από τον σύλλογο, προσφέροντας μέσω εταιρείας εικονικές συμβουλευτικές υπηρεσίες. Παράλληλα, ερευνώνται πληρωμές χιλιάδων ευρώ στον πρώην διαιτητή, με..

υποψία δωροδοκίας από την Μπενφίκα.

Ο ίδιος ο Παϊσάο παραδέχθηκε σε συνέντευξη του ότι έλαβε χρήματα - αλλά μόνο για «μια υπηρεσία ποιοτικού ελέγχου» από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν και ότι πρόκειται για σύμπτωση που συνέπεσε την ίδια χρονική περίοδο που ήταν διαιτητής της πορτογαλικής Λίγκας.

Στην υπόθεση κατηγορούνται επίσης ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της εταιρείας, Ζοσέ Μπερνάντες, ο πρώην πρόεδρος της Μπενφίκα Λουίς Φιλίπε Βιέιρα και οι διαχειριστές της εταιρείας Μιγκέλ Μορέιρα και Ντομίνγκος Σοάρες ντε Ολιβέιρα. Όλοι ως ύποπτοι για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Από την πλευράς της, πάντως, η Μπενφίκα διέψευσε με ανακοίνωσή της το δημοσίευμα.