Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ιστιαία, 16/02/2022
 Προς: Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Κοντζιά Ιωάννη
 Κοινοποίηση: Υπουργείο Εσωτερικών
                       Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας
                       Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος
                       Δήμος Λίμνης- Αγίας Άννας - Μαντουδίου 
                       Mέλη Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού


Θέμα: Επιστολή διαμαρτυρίας της παράταξης «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» για την υπολειτουργία της Πολεοδομίας Ιστιαίας

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Με την παρούσα επιστολή θα  θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και την δυσαρέσκειά μας καθώς και την ανησυχία μας αναφορικά με την υπολειτουργία και την παντελή έλλειψη στελέχωσης της πολεοδομίας Ιστιαίας. Επιπλέον, θεωρούμε ότι η παρούσα εικόνα και κατάσταση της εν λόγω υπηρεσίας εγκυμονεί τον κίνδυνο του κλεισίματός της. Συνεπώς, επιθυμούμε να επισημάνουμε τον κίνδυνο αυτό και να καταστήσουμε σαφή την στάση μας, η οποία ομονοεί με τη θέση των επαγγελματιών μηχανικών καθώς και των πολιτών που εξυπηρετούνται από αυτή. Σημειωτέον ότι η πολεοδομία Ιστιαίας εξυπηρετεί και τους επαγγελματίες και τους πολίτες του όμορου Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.
Η Δημοτική αρχή μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια θωράκισης και... ενίσχυσης της υπηρεσίας. Μάλιστα, δια νόμου το προσωπικό που την στελεχώνει θα έπρεπε να απαρτίζεται από πέντε υπαλλήλους και στην παρούσα φάση υπάρχει μόνο ένας! Ενώ άλλοι Δήμοι της χώρας  στελεχώνουν τις υπηρεσίες τους με μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων, η Δημοτική αρχή απαξιώνει προκλητικά την πολεοδομική υπηρεσία του τόπου.
 Θεωρούμε, λοιπόν, καθήκον της παράταξής μας να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και να ζητήσουμε από τις αρμόδιες αρχές να προβούν στις ενδεδειγμένες και προφανείς ενέργειες ώστε να μην οδηγηθούμε σε περαιτέρω αποδυνάμωση και απογύμνωση της επαρχίας μας μετά το πρόσφατο κλείσιμο της Εφορίας και υποκαταστημάτων τραπεζών καθώς και τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς το περασμένο καλοκαίρι.
Ειναι πεποίθησή μας αλλά και εύκολα αντιληπτό ότι σε περίπτωση αναστολής της λειτουργίας της πολεοδομίας θα προκληθούν αντικειμενικές δυσκολίες στην άσκηση του επαγγέλματος των μηχανικών της περιοχής καθώς και στους πολίτες, οι οποίες μεταφράζονται σε ταλαιπωρία, κοστοβόρες και χρονοβόρες μετακινήσεις δεδομένης της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας του Δήμου μας και της μειωμένης προσβασιμότητας λόγω έλλειψης υποδομών με αποτέλεσμα να  δυσχεραίνονται  οι μετακινήσεις.
Καλούμε, λοιπόν, την Δημοτική αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους να υπερασπιστούμε από κοινού το αυτονόητο και να αποσοβήσουμε περαιτέρω ερήμωση και υποβάθμιση της περιοχής μας προβαίνοντας σε ενέργειες υπεράσπισης της λειτουργίας της πολεοδομικής υπηρεσίας Ιστιαίας.

Με εκτίμηση, 
ΔΥΝΑΜΙΚΉ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ