Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν... κρύφτηκε

«Ήρθαμε για να νικήσουμε και να προκριθούμε»


Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν... κρύφτηκε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του πρώτου αγώνα των μπαράζ της φάσης των «16» του Europa League με την Αταλάντα (17/02, 22:00) και παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Μπέργκαμο με αποκλειστικό στόχο τη νίκη.

Στις δηλώσεις του ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε στην ποιότητα των «μπεργκαμάσκι», ενώ αρχικά αναφέρθηκε στο τι θα πρέπει να κάνει διαφορετικά η ελληνική ομάδα σε σχέση με το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΚ.

«Δεν μου άρεσε όπως παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, να μην κάνουμε τόσα λάθη. Να είμαστε πιο συμπαγείς στην άμυνα, να έχουμε μεγαλύτερη αγωνιστική ένταση, καθώς...

απέναντί μας θα βρούμε μία ομάδα με πολύ καλή φυσική κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο Μαρτίνς.

Για το αν αλλάζουν τα πλάνα του από το γεγονός ότι το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στην Ιταλία: «Το εκτός έδρας γκολ δε μετράει, οπότε δεν έχει καμία σημασία αν δίνεις εκτός έδρας το πρώτο ματς. Η μόνη διαφορά είναι πως παίζουμε μετά από δύο μήνες στην Ευρώπη και έχουμε μεγάλη επιθυμία να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Πλέον θα υπάρχουν και οι οπαδοί στις εξέδρες, οπότε έχουμε μεγάλη επιθυμία να παίξουμε ξανά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.»

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της Αταλάντα, σχολίασε: «Είναι μία πολύ γρήγορη ομάδα, δυνατή, που δεν επιτρέπει στον αντίπαλο να πάρει τη μπάλα, ενώ ξεχωρίζει και για τις μεταβιβάσεις της.»

Για τα δύο διαφορετικά πρόσωπα που δείχνει η Αταλάντα, εντός και εκτός έδρας, υποστήριξε: «Πρόκειται για μία ομάδα που έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Είναι πολύ δυνατή και δεν μετρά τόσο πολύ τι κάνει εντός έδρας.

Εμείς ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε τ΄ αδύνατα σημεία της. Περιμένουμε με μεγάλη όρξε να ξαναπαίξουμε στην Ευρώπη. Έχουμε ανυπομονησία, αυτή είναι η υπόσχεση που μπορούμε να δώσουμε στον κόσμο μας.»

Τι θα ζητούσε από το αυριανό ματς; «Τη νίκη. Ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε και να προκριθούμε. Το πιστεύουμε. Μπορούμε να περάσουμε, το νιώθουμε και αυτό ήρθαμε να κάνουμε.»

Για το αν η αλλαγή του κανονισμού του εκτός έδρας γκολ επιδρά ως προς τον τρόπο που θα παίξει ο Ολυμπιακός, απάντησε: «Δεν αλλάζει τα σχέδιά μας. Ο νέος κανονισμός είναι πολύ δίκαιος παρότι λέγεται πως έγινε για να ευνοούνται οι ισχυρές ομάδες. 

Έγινε για να ευνοούνται οι καλές ομάδες και νομίζω πως είναι δίκαιος. Στην φάση των ομίλων ο Ολυμπιακός ήταν "θύμα" αυτής της αλλαγής αλλά παρότι μας επηρέασε αρνητικά νομίζω πως είναι δίκαιος ο νέος κανονισμός.»