Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Καλημέρα Χριστός Ανέστη

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Χρόνια πολλά και σε όσους αυτές τις μέρες είχαν την ονομαστική τους γιορτή. Να είσθε καλά στην υγεία σας και για όλα τα άλλα, ας κάνουμε ότι μπορούμε για να μπορέσουμε τουλάχιστον να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Δεν θέλουμε να σας απογοητεύσουμε, αλλά ο λαϊκισμός, οι εμπάθειες, το μίσος που βγάζει ο καθένας για τον άλλον και το ότι εμείς μπορούμε καλύτερα από τον άλλον, δεν θα μας αφήσουν ποτέ..... να σηκώσουμε κεφάλι. Γιατί άραγε κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα; Γιατί μηδενίζουμε την όποια προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο;

- Δυστυχώς το ενδιαφέρον για την καθημερινότητα των πολιτών, λίγους από την πολιτική και την αυτοδιοίκηση απασχολεί.  Τρόποι για να λυθούν προβλήματα υπάρχουν, αλλά όλα σκοντάφτουν στους νόμους και τους κανονισμούς, τους οποίους οι ίδιοι έκαναν.

- Μοιράζουν είναι αλήθεια, αρκετό χρήμα, αλλά όχι όπως θα έπρεπε και σε αυτούς που θα έπρεπε. Γιατί όμως; Γιατί το μοιράζουν σ΄  αυτούς που σκύβουν το κεφάλι, σ΄ αυτούς που κάνουν κωλοτούμπες και σ΄ αυτούς οι οποίοι ακόμη και την πίστη τους μπορούν ν΄ αλλάξουν για να είναι πάντα από την πλευρά των βολεμένων.

- Είναι τραγικό το να έχουν μισθό, άνθρωποι οι οποίοι επιθυμούν να εκλεγούν σε μια θέση να απαιτούν και να έχουν μισθό!!!!! Αν ο κάθε εκλεγμένος βουλευτής, δήμαρχος, περιφερειάρχης, αντιδήμαρχος, αντιπεριφερειάρχης, πρόεδρος κλπ, μοίραζαν το μισθό τους σε φτωχές οικογένειες, δεν θα είχαμε φτωχούς στην Ελλάδα. 

- Γιατί άραγε μας λένε πως υπηρετούν τους πολίτες και όχι την τσέπη τους; Αφού είναι πετυχημένοι επαγγελματίες, γιατί να εισπράττουν και μισθό; Ο μισθός ενός βουλευτή, υπουργού, άνετα ζει 10 οικογένειες. Όλοι αυτοί είναι σχεδόν 500, άρα μπορούν να συντηρήσουν 5.000 φτωχές οικογένειες.  Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι κλπ, άνετα με τον μισθό τους συντηρούν  ο καθένας τουλάχιστον 2-3 οικογένειες. Αυτοί είναι πολλοί και θα μπορούσαν να βοηθήσουν άλλες τόσες οικογένειες.

- Γιατί άραγε δεν το κάνουν; Γιατί δεν τους φτάνει η δόξα, αλλά θέλουν και το χρήμα. Πληρώνει ο πολίτης και τις περισσότερες φορές, αντί να τον υπηρετήσουν, συμβαίνει το αντίθετο. θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο καθένας από αυτούς έχει ως συνεργάτες με αμοιβή, δικούς του ανθρώπους. Κι αυτούς εμείς τους πληρώνουμε.

- Ας τελειώνουμε κάποια στιγμή με το θέμα αυτό. Όποιος θέλει να υπηρετήσει τα κοινά, θα πρέπει να το κάνει χωρίς μισθό και χωρίς συνεργάτες με μισθό. Υπάρχουν μόνιμοι υπάλληλοι και να διαλέξει από αυτούς. Αν δεν θέλει ας πάει στο σπίτι του.