Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

....η άποψή μας

 - Έχουμε την άποψη πως κάποιες φορές πρέπει να κρίνουμε αυστηρά τους διαιτητές και αν θέλετε όταν ξεφεύγουν να τους κρεμάμε και στα μανταλάκια, αλλά να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε κι εμείς με σωστό τρόπο και όχι με ύβρεις και χυδαιότητα.
Τελευταίο παράδειγμα ο κύριος Βασίλης Βελέντζας ο οποίος είναι ένας από τους εμπειρότερους διαιτητές της Εύβοιας.
Έπαιζε βοηθός στον αγώνα ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ - ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ  0 - 1. 
Άκουσε πολλά για την δεύτερη κίτρινη στον Μπαλαμπάνη η οποία τον οδήγησε εκτός αγώνα με κόκκινη.
Ήταν ή όχι λάθος η συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή, ο οποίος  δεν είχε κανένα δικαίωμα να απευθυνθεί στον βοηθό και να ζητήσει και τα ρέστα με το ύφος που τα ζήτησε;
Γιατί δεν κρίναμε τον επίσης έμπειρο ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα και δεν πρόσεξε;
Η πειθαρχική επιτροπή τιμώρησε με 4 αγωνιστικές τον .....ποδοσφαιριστή και 40 ευρώ πρόστιμο και το ύψος της ποινής κάτι λέει.
Κύριοι και οι διαιτητές κάνουν λάθη, γιατί άνθρωποι είναι. Θα πρέπει όμως να φτάνουμε στο σημείο να τους κατηγορούμε επειδή εφαρμόζουν τον κανονισμό;
Είχε λέει πολλούς παλμούς ο ποδοσφαιριστής από την ένταση του αγώνα. Συγνώμη αλλά στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και ο διαιτητής και είχε ανεβάσει κι αυτός παλμούς και στο κάτω κάτω δεν απευθύνθηκε ο διαιτητής στον ποδοσφαιριστή, αλλά ο ποδοσφαιριστής στον διαιτητή.
Κανέναν δεν ακούσαμε να μιλάει για λάθος του ποδοσφαιριστή, ο οποίος με αυτό το λάθος άφησε την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές.
Τώρα που όλοι ηρεμήσατε και δεν υπάρχει η ένταση του αγώνα, ας δούμε την πραγματικότητα.
Εμείς δεν το ξέρουμε, αλλά ας μας πει κάποιος, αν τα όσα είπε στον διαιτητή και έγραψε στο φύλλο αγώνα ο κ. Βελέντζας, είναι αυτά που είπε ο ποδοσφαιριστής ή όχι.
Αν έγραψε την αλήθεια, τότε υπήρχε παράπτωμα γι΄ αυτό τιμωρήθηκε και μάλιστα με 4 αγωνιστικές.
Κύριοι, οι διαιτητές πάντα είναι ο στόχος και ιδιαίτερα όταν κάτι δεν πάει καλά με την ομάδα μας. 
Αν ο διαιτητής πρέπει να ξέρει ή όχι τους κανονισμούς, δεν το συζητάμε καθόλου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως και ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να ξέρει τους κανονισμούς και να ξέρει πως πρέπει να συγκρατεί τα νεύρα του και όχι να κάνει και να λέει ότι θέλει απευθυνόμενος στους διαιτητές, στους αντιπάλους ποδοσφαιριστές κλπ.