Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου νομού Εύβοιας -Ομάδα γυναικών Αλιβερίου της ΟΓΕ – Ένωση συνταξιούχων περιοχής Αλιβερίου – Κύμης

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022

«..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..»

ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

την ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, στο άγαλμα του λιγνιτωρύχου στο Αλιβέρι, στις 10:00πμ 

Eργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,

Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα – σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας.

 Σήμερα στη σκιά ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που ματώνει τους λαούς πάνω στους αιματοβαμμένους δρόμους των επιχειρηματικών κερδών, τη λυσσασμένη επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα των...

εργαζομένων και στο δικαίωμα να οργανώνονται στα συνδικάτα και να αγωνίζονται, να απεργούν, ενώνουμε τη φωνή μας με τα συνδικάτα και τους φορείς που εμπνέονται από τα μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς σε όλον τον κόσμο, μηνύματα που  κάνουν επίκαιρο το σύνθημα ότι “ελπίδα είναι η πάλη των λαών”.

Απαιτούμε:

Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο των ληστών –

Καμία συμμετοχή στο νέο σφαγείο

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,

Στήνουμε μπλόκο στην ακρίβεια που ματώνει τις λαϊκές οικογένειες για να θησαυρίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της πράσινης βιομηχανίας, οι εφοπλιστές, η πολεμική βιομηχανία κλπ. 

Τέρμα στην κοροϊδία!Σε συνθήκες που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα και η φτώχεια φουντώνει, ο μισθός εξαϋλώνεται στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, η κυβέρνηση έφερε "συμπληρωματικό προϋπολογισμό" στη Βουλή που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες του λαού.

Πρόκειται για αίσχος! Νομίζουν ότι με επιδότηση 13 ευρώ τον μήνα στη βενζίνη και ορισμένα ψίχουλα για την ακραία φτώχεια θα μας ξεγελάσουν.

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μπορεί να καλύψει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του φυσικού αερίου. Που να μπορεί να κάνει "περικοπές" σε βασικά αγαθά μετά την έκρηξη τιμών στα σούπερ μάρκετ. Δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς άνεργο, χωρίς κακοπληρωμένο ή απλήρωτο εργαζόμενο.

Σ' αυτές τις συνθήκες, αντί να στηριχθεί οικονομικά ο λαός, η κυβέρνηση μας καλεί να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι, για να πληρώνουμε 4 δισ. ευρώ τον χρόνο σε πολεμικούς εξοπλισμούς και για τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Υπάρχουν όμως επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια, στις Διεθνείς Μεταφορές, στο Εμπόριο και αλλού που θησαυρίζουν με το Ταμείο Ανάκαμψης και τους "αναπτυξιακούς" νόμους. Που τρίβουν τα χέρια τους και γυαλίζουν τα σεντούκια τους για τις νέες "ευκαιρίες" για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία.

Δεν αποδεχόμαστε νέες θυσίες για να μη θιχτούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και για να πληρώσουμε εμείς τους πολεμικούς λογαριασμούς.

Καμία εργατική και λαϊκή οικογένεια χωρίς τροφή, ρεύμα και νερό. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όποιον υποφέρει.

Απαιτούμε:

Ü  επιδότηση από τον ΟΑΕΔ για τους συναδέλφους του Παπαδιόχου για όσο διαρκέσει η άδεια άνευ αποδοχών τους

Ü  αναστολή όλων των χρεών τους σε τράπεζες, παρόχους ενέργειας, εφορία κλπ για όσο διαρκεί η αναστολή εργασίας

Ü  Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις με βάση τον πληθωρισμό. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους.

Ü  Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές του ρεύματος, του φυσικού αερίου, των καυσίμων, των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Ü  Κατάργηση όλων των φόρων (ΦΠΑ και Ειδικοί Φόροι) στα βασικά αγαθά, στην Ενέργεια, στα καύσιμα.

Ü  Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος.

Ü  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.

Ü  Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες κατά 50%.

Ü  Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου.

Ü  Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές, μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση του κριτηρίου ένταξης και του επιδόματος.

Ü  Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

Ü  Αφορολόγητο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

 

Έλα κι εσύ στην απεργιακή συγκέντρωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Κυριακή 1 Μάη 2022 στις 10.00π.μ. στο άγαλμα του λιγνιτωρύχου στο Αλιβέρι.