Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Μαρία Σάκκαρη στο Γουίμπλεντον

Εύκολη πρεμιέρα για τη Σάκκαρη στο Wimbledon

Η Εύκολη Πρεμιέρα για τη Μαρία Σάκκαρη στο Γουίμπλεντον, αφού χωρίς να δυσκολευτεί νίκησε με 6-1, 6-4 την -προερχόμενη από τα προκριματικά- Αυστραλή Ζόι Χάιβς, μετά από 78 λεπτά αγώνα, και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Τουρνουά, για τρίτη σειρά. χρονιά και πέμπτη συνολικά στην καριέρα της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε με 8-1 πόντους κατακτώντας τα πρώτα δύο γκέιμ (2-0), ενώ ήδη στα πρώτα 22 λεπτά είχε πάρει προβάδισμα με 5-1, έχοντας......

«σπάσει» δύο φορές το σερβίς της Χάιβς, νο 571 της παγκόσμιας κατάταξης. . Στο τέλος του πρώτου σετ η Σάκκαρη έφτασε και σε τρίτο διάλειμμα, για να πάρει προβάδισμα με 1-0 σε 25 λεπτά.

Η Σάκκαρη στο δεύτερο σετ βρήκε ξανά το break στο ξεκίνημα (2-0), ωστόσο κάποια λάθη της επέτρεψε στη Χάιβ να φτάσει -με τη σειρά της- σε break μειώνοντας σε 2-1. Αμέσως μετά η Αυστραλή πήρε ιατρικό τάιμ-άουτ, έχοντας ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό, με το παιχνίδι να διακόπτεται για λίγα λεπτά.

Επιστρέφοντας η Σάκκαρη έκανε νέο break και έφτασε στη συνέχεια στο 4-1. Η Χάιβς μείωσε σε 4-2, η Σάκκαρη με ακόμη ένα εύκολο κράτημα στο σερβίς της έκανε το 5-2, αλλά η Αυστραλή μείωσε (5-3), «σβήνοντας» μάλιστα ένα match-point της Σάκκαρη, ενώ αμέσως μετά με δεύτερο. break διαμόρφωσε το 5-4.

Τότε, η Σάκκαρη εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη της Χάιβς, έκανε το σπάσιμο και εξασφάλισε τη νίκη και πρόκριση στο 2ο γύρο του Γουίμπλεντον.

 Με Τόμοβα στον 2ο γύρο

Εκεί θα αντιμετώπισε την Βικτόρια, η οποία επικράτησε 2-1 σετ της Ντάρια Σάβιλ.Η Βουλγάρα αθλήτρια, νο 112 στην παγκόσμια κατάταξη, έφτασε τη νίκη με 7-6, 3-6, 7-5 μετά από αγώνες διάρκειας 2 ωρών και 40 λεπτών.