Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Σίμος Κεδίκογλου

Η ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Σ. Αραβίας στη συνάντηση του Σ. Κεδίκογλου με τον Πρέσβη του Βασιλείου Σ. Αραβίας στην Ελλάδα

Η αναζήτηση ευκαιριών συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς και η ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία οδήγησε στην κύρια συζήτηση στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου με τον Πρέσβη του Βασιλείου Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα Dr. Αλαμμάρ.

Επιπλέον εξετάστηκαν βήματα για την προαγωγή επενδυτικών πρωτοβουλιών και...

ενδυνάμωσης των εξαγωγών μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ κατά τη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκε η συνεργασία των δύο χωρών στον κλάδο του πρωτογενούς τομέα, ενώ προτάθηκε η σύσταση συμβουλίου εμπειρογνωμόνων μεταξύ των δύο χωρών για τη σύγχυση των αγρο-εμπορικών σχέσεων.

Οι δυο πλευρές προέβησαν σε μια πρώτη πλευρική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την αγορά των ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Σ. Αραβίας (γαλακτοκομικά, πουλερικά, νωπό κρέας, μέλι, ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας κ.α.) και στην επίλυση διμερών προβλημάτων, ώστε να μην υπάρξει τροχοπέδη για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Τέλος, υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές η αξία και η άριστη ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και η ανάγκη ανάδειξης των τομέων αιχμής των δύο χωρών.